Etkili İletişim ve Etkili Zaman Yönetimi

ETKİLİ İLETİŞİM NEDİR?

İletişim hayatın vazgeçilmez bir gereğidir. İnsanların bir araya gelmeleri ya da birlikte yaşayabilmelerinin olmazsa olmazı iletişimdir. İnsanlar arasında bilgi, duygu, düşünce paylaşımı iletişimi oluşturur. Doğası gereği iletişim kurmak insanın temel ihtiyaçları arasındadır. Aile, okul, iş, arkadaş, eş, kurumlar hatta devlet bile bireyin iletişim kurduğu birimlerdir.

Birey, sosyal çevrede sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürmek için iletişim kurmak zorundadır. Ayrıca ruhsal - bedensel ihtiyaçları gidermek için de iletişim oldukça gereklidir. Toplum düzeninin sağlanması ya da kanun ve kuralları sağlıklı bir biçimde işletilmesi için yine iletişim gereklidir. 

Sağlıklı bir iletişimin kurulabilmesi için, ilgili tarafların üzerinde anlaştıkları ve bu sayede aralarında bilgi alış verişini sağlayabilecekleri ortak bir dilin paylaşılmasına ihtiyaç vardır. Ancak kurulan bütün iletişimler olumlu değildir. Birisiyle yumruklaşmak, ağız dalaşına girmek de bir iletişim şeklidir.

Söz konusu ÖGEP kapsamında "Etkili iletişim ve Etkili Zaman Yönetimi" konusunda Çorum Merkez Bahçelievler İlkokulu Rehber Öğretmeni Burhan ŞENOL Hocamız da İlçemizdeki tüm imam Hatip Liselerini ve İmam Hatip Ortaokullarını Aydınlatan sunular ve konuşmalarda bulundu , katılımın yoğun olduğu etkinlik oldukça verimli ve neşeli geçti , zamanın su gibi aktığı etkinliğimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz KILINÇ'ın değerli hocamız Burhan ŞENOL hocamıza plaket vermesiyle son buldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Alaca Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)