Eskişehir’e Matematik, Bilim ve Kültür Gezisi

Sakarya BİLSEM Matematik Zümresi tarafından düzenlenen Eskişehir gezimiz 30 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti. 

Sakarya BİLSEM Matematik Zümresi tarafından düzenlenen 30 Kasım 2023 tarihinde özel bir gezi gerçekleşti. Müdür Yardımcımız Büşra Şule Çetin ve öğretmenlerimiz Çağatay Özkan, Zeyneb Bahadır ve Gökhan Dağlı'nın nezaretinde öğrencilerimiz, ilk olarak tarihi Odunpazarı evlerini ve Kurşunlu Külliyesi içinde bulunan Lületaşı müzesini ziyaret ettiler; Osmanlı dönemi günlük yaşamı ve el sanatları hakkında bilgiler edindiler. Daha sonra Balmumu Heykeller Müzesi’nde ülkemizin ünlü isimlerinin heykellerini görüp inceleme fırsatı buldular.

 

Gezinin en önemli duraklarından biri olan Matematik Noktası’nda Prof. Dr. Mehmet Üreyen tarafından gerçekleştirilen etkileşimli sunumla, öğrencilerimiz matematiksel gerçeklikler hakkında bilgiler edindiler. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Sanat Merkezi içinde bulunan Matematik Noktası’nda Prof. Dr. Mehmet Üreyen, matematik tarihi ile ilgili objeler, el yazmaları ve ölçüm aletleri ile bilgi verdi.

 

Gezi kapsamında Bilim ve Deney Merkezi’nde hazırlanmış bilimsel düzenekleri de deneyimleyen öğrencilerimiz, böylece öğrendikleri bilgileri derinleştirme fırsatı yakaladılar. Gezimizin son durağı, mimarisinde Türkiye’nin farklı kulelerinden esinlenilerek yapılan Masal Şatosu oldu. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize gezimizin düzenlenmesindeki iş birliği için çok teşekkür ediyoruz.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Erenler Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)