Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Lise Sürdürülebilir Çevre Atölyesi

ESKİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ LİSE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE ATÖLYESİ

PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İÇİN ERASMUS AKREDİTASYONU

PORTEKİZ/LİZBON İŞBAŞI GÖZLEM ETKİNLİĞİ ( JOB SHADOWING)  GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

09-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2021-1-TR01- K121-SCH-000009866 nolu "Okul Eğitimi Öğrenci ve Personel Hareketliliği için Erasmus Akreditasyonu" kapsamında Portekiz Lizbon'da bulunan "Agrupamento de Escolas Nuno Gonçalves" adlı eğitim kurumları ziyaret edildi, işbaşı gözlem etkinliği gerçekleştirildi. 

 

"Agrupamento de Escolas Nuno Gonçalves"  Eğitim kurumuna bağlı olan 3 farklı okul türünde yapılan işbaşı gözleminde okul binaları ve çevresi gezildi, sınıflarda dersler işlenirken gölge öğretmen olarak dersler izlendi,  ilimiz temsilen etkinliğe katılan öğretmenlerimiz Türk kültürü hakkında Portekizli öğrencilere ödüllü yarışma düzenledi. Kültürlerarası etkileşimin yüksek seviyede olduğu etkinlikte Portekizli öğrencilerin ekibimize hazırlamış oldukları dans gösterileri izlendi, ülkemize ait halk dansları ev sahibi okulun öğrencileri tarafından oynandı. Ev sahibi okulun öğretmen ve öğrencileri tarafından Portekiz'e ait müzikler canlı bir şekilde sunuldu. 

Sürdürülebilir Çevre Atölyesi olarak,  okullarda yürütülen sürdürülebilir çevre ile ilgili kompost faaliyetleri ve çeşitli türde çalışmalar incelendi. Atölye öğretmenlerinin derse girdikleri alanlarla ile ilgili ders gözlemleri yapılarak öğretim programları inceleme fırsatı buldular. Atölyemiz okullarından Eskişehir Fatih Fen Lisesinin konu ile ilgili Erasmus + projesi "Climate Justice", Cumhuriyet Lisesinin "Atık Yönetimi", Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesinin " Sürdürülebilir Moda" ve "Upcycling" projeleri, Eskişehir Anadolu Lisesinin "Responsible Consumption and Production" eTwinning projesi hakkında sunumlar yapıldı. Ev sahibi okula EUROPEANA platformu Eskişehir Anadolu Lisesi ingilizce öğretmeni tarafından tanıtıldı ve önümüzdeki yıl hayat geçirilmek üzere eTwinning projesi planlandı. 

 

Bu etkinliklerin yanı sıra Lizbon şehir merkezi, Sintra ve Belem kültür gezileri ev sahibi kurumun öğretmen ve öğrencilerinin rehberliği ile gerçekleştirildi. 

 

Çalışmalar iş başı gözlem etkinliğinin değerlendirilmesi ve Sertifika töreni ile tamamlandı. 

 

Akreditasyon faaliyetini ilk kez deneyimlemiş olan ev sahibi kurum ve Sürdürülebilir Çevre ekibi üyeleri olarak bu etkinlik konusunda destek veren Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 

 

Ersen Yoldaç, Ayşe Ürkel Boz, Fatma Öz, Emma Saygı Doğru, Goreti Alves, Özkan Güneş, Kutlay Yılmaz

 

Lise-Sürdürülebilir Çevre Atölyesi Üyeleri

Eskişehir Fatih Fen Lisesi- Fatma ÖZ

Eskişehir Anadolu Lisesi- Ayşe Ürkel BOZ

Cumhuriyet Anadolu Lisesi- Emma SAYGI DOĞRU

Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi- İlkay SARIKAYA

Toki Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi- Özkan GÜNEŞ 

H. Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi- Elif Şengül

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Odunpazarı Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)