Eskişehir - Ankara Gezisi

Okulumuz  11. sınıf öğrencilerine yönelik, mesleki rehberlik kapsamında;  üniversite ve bölümlerin tanınması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla Eskişehir ve Ankara'daki belirli üniversitelere gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ , ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ve  ODTÜ kampüsü ziyaret edilmiştir.

Geziye toplam 77 öğrencimiz katılmıştır. Öğrencilerimize;Müdür Yardımcısı Burcu YEL,Matematik Öğretmeni Emine TEYMUR, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa BARIŞSEVER ve Okul Rehber Öğretmeni Filiz GÜNER eşlik etmiştir.

Gezimizin ilk durağı olan Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde Pilotaj bölümünde eğitim görevlisi Abdullah HAYTA ve Barış KARABATAK üniversitenin kampüs olanakları, giriş ve burs olanakları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi  ve üniversitenin genel tanıtımını yaptılar. Üniversite gezisi akabinde bilim müzesi ziyareti ile öğrencilerimiz keyifli zamanlar geçirdiler. Gezimizin 2. durağı olan ODTÜ de panaromik kampus turu ve ardından öğrencilerimizin üniversiteli öğrencileri gözlemleyebileceği ve keyifli vakit geçirecekleri serbest zaman etkinliği yapılmış, akabinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci işleri sorumlusu Ünal KÖREMEZLİ tarafından öğrencilerimize tanıtım sunumu yapılmış öğrencilerimiz okulun dersliklerini ayrıntılı olarak gezerek fakülte hakkında ayrıntılı bilgiler edinmişlerdir, bu sayede öğrencilerimiz okulun fiziki yapısını , sosyal etkinlik alanlarını tanıyıp  ve genel havasını teneffüs etmişlerdir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Akdeniz 75. Yıl Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)