Erzurum / Tekman Katranlı Şehit Ragıp Köse Ortaokulu

Kaynak:https://katranlisrkortaokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÇağın gerekleri ile donanmış uygun eğitim ortamlarında, özgür düşünen, kendisi ve toplumla barışık, milli ve evrensel değerleri benimsemiş, bilgiyi üreten ve bireyleri bir üst eğitim kurumuna ve hayata hazırlamak.
MisyonMillî Eğitim Temel Yasası’nda belirtilen temel ilkelere bağlı kalınarak; çevrede bulunan olanaklardan yararlanarak, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini de gözönüne alarak, bunların en etkin ve verimli bir şekilde kullanılıp geliştirilmesi. Eğitimin niteliğinin artırılması, sosyal ve kültürel becerilerin geliştirilmesi. Eğitim ortamını nesnel ögesi olan fiziksel koşulların düzeltilmesidir.
AdresKatranlı Köyü
İnternet Sitesihttps://katranlisrkortaokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriKöyün tam olarak hangi tarihte kurulduğu ile ilgili bir bilgi olmamakla beraber çok eski bir köy olduğu bilinmektedir… İlk kurluşunda 12 hane olarak kurulmuştur. Daha sonra çoğalmış olup köyden taşınanlar hariç şuan 83 hane olmuştur.Başta Erzurum, Bursa ve İstanbul olmak üzere yaklaşık 200-250 hanesi köyden şehre göç etmişlerdir.Sadece yazın köylerini ziyarete gelmektedirler. Köyün adı:Köyün adı petrol ürünlerinden biri olan katrandan gelmektedir.
Ulaşımİl merkezine uzaklık : 163 km İlçe merkezine uzaklık : 12 kmErzurum merkeze gidiş gelişler dolmuşlarla yapılmaktadır.İl Merkezine yazın yaklaşık 60km lik stabilize Erzurum Palandöken Dağından ulaşılmaktadır.Kış aylarından bu yolun kapanmasından dolayı ulaşım 150 km lik asfalt yoldan sağlanmaktadır. Köyeden ilçe merkezine gidiş geliş ise servis ile yapılmaktadır.
Merkezden Uzaklıkİl merkezine uzaklık : 163 km İlçe merkezine uzaklık : 12 km
Ders Saatleri08:30 - 14:40
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüSobalı
İnternet BağlantısıYok
ProjelerTubitak 4006 - eTwinning
  • Öğretmen Sayısı5
  • Öğrenci Sayısı57
  • Derslik Sayısı4
Kaynak:https://katranlisrkortaokulu.meb.k12.tr/25/14/717040/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)