Erasmus+ Projesiyle Öğrencilerimize Yeniden Avrupa Deneyimi Yaşatacağız

Erasmus+ Projesiyle Öğrencilerimize YenidenAvrupa Deneyimi Yaşatacağız

 

Ayhan Arı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, mesleki eğitimdeki uluslararası başarılarımıza bir yenisini daha eklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2023 Yılı Erasmus+ Mesleki Eğitim Kısa Süreli Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında elde ettiğimiz önemli bir hibe kazanma başarısını sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz.

 

Okulumuz, daha önce 2019 ve 2020 yıllarında yürüttüğümüz Erasmus+ projelerinin ardından, uluslararası işbirliği ve kurumsal yeteneklerini genişleterek başarılı bir sürecin parçası olmaya devam ediyor. 2023-1-TR01-KA122-VET-000121065 numaralı "Mesleki Eğitimde Avrupa Deneyimi" projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilerek 88.078 Euro hibe ile desteklenmiştir.

 

Bu projemiz ile amacımız, Avrupa hareketliliği sayesinde katılımcıların elde ettiği bilgi, beceri ve deneyimleri hem okul içerisinde yaygınlaştırmak hem de yerel işletmelerle paylaşarak iş piyasasının gelişimine katkı sağlamaktır. Okulumuz, meslek alanlarındaki yenilikleri takip ederek içeride ve dışarıda öğrencilere en güncel bilgi ve becerileri sunarak kaliteli bir eğitim standardı oluşturmayı amaçlamaktadır.

 

Projenin kapsamında yer alan kısa süreli staj hareketliliği ile elektrik-elektronik teknolojisi alanından 8 öğrenci ile tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanından 8 öğrenci, Almanya ve Avusturya'daki işletmelerde 3 haftalık staj yapacaklar. Ayrıca 4 öğrencimiz, ErasmusPRO olarak adlandırılan uzun süreli staj hareketliliği çerçevesinde 90 gün boyunca Almanya'da staj yapacaklar.

 

Hareketlilik öncesinde, katılımcı öğrencilere mesleki, kültürel ve yabancı dil hazırlığı yapılacak ve ev sahibi kurumlar tarafından sanal eğitimlerle desteklenerek staj süreçlerine en iyi şekilde hazırlanmaları sağlanacaktır. Hareketlilik döneminde ise öğrenciler işletmelerde mesleki staj yapmanın yanı sıra sosyal-kültürel etkinlikler ve çeşitli ziyaretlerle Avrupa deneyimi kazanacaklar.

 

Bu yeni proje, okulumuzun uluslararası işbirliği ağını genişletmeye, kurumsal kapasitesini artırmaya ve mesleki eğitim alanındaki standartları daha da yükseltmeye yardımcı olacaktır. Ayhan Arı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gelecekte de aynı başarı hedefiyle projelerine devam etmeyi ve öğrencilerine uluslararası düzeyde fırsatlar sunmaya devam edecektir.

 

Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve destekçilerimize teşekkür ederiz. İlerleyen dönemlerde daha büyük başarılar ve uluslararası işbirlikleriyle okulumuzu ileriye taşımayı hedefliyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Küçükçekmece Ayhan Arı Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)