Erasmus Projesi Kapsamında Yurtdışından Gelen Misafirlerimizi Ağırladık.

2020-1-UK01-KA229-079003_6   Voices of the Earth adlı Erasmus + KA229 projemizin öğretmen eğitimleri ayağı 24-28/03/2022 tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirildi.

2020-1-UK01-KA229-079003_6 Voices of the Earth adlı Erasmus + KA229 projemizin öğretmen eğitimleri ayağı 24-28/03/2022 tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirildi.

Amacı sürdürülebilirlik konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapmak, eğitime sürdürülebilirliği adapte etmek ve aksiyon almak olan proje; altı ülkeden altı okul tarafından yürütülmektedir.

2020 yılında İngiltere ana koordinatörlüğü ile başlanan projede, COVİD 19 pandemi nedeniyle belirlenen ana takvime uyulamadı. İlk mobil hareketlilik olarak yapılan öğretmen eğitimi programına,

Bulgaristan, Second primary school"Nikola Vaptsarov" Varna

1.Ivanka Nikolova 2.Greta Atanasova 3.Emil Iliev 4.Yavor Dragnev

Yunanistan, 3rd primary School of Rhodes

1. Alexandra Galani 2. Sotirios Patatoukos 3. Tsampika Stouppi

İtalya, I.C. "Pascoli Forgione" San Giovanni Rotondo

1. Anna Maria Scrimieri 2. Adriana Greco

İspanya, Escola Els Pins, Castelldefels

1. Ma Ángeles Medina Gallego 2. Maria Palomino Bañón 3. Susanna Vilà Geli

İngiltere, Bolton Primary School , Appleby-In-Westmorland

1 Heather Lowthian

Türkiye,Kutlukent 80. Yıl İlkokulu,Samun İsmail Kökden Belgin Tunç Nurşen Dirican Münevver Çakır Ertekin Fatih Mehmet Çeşme

Katılımları ile programın başarıyla tamamlanmasını sağladılar. Program 24 Mart 2022 tarihinde hoş geldin konuşması, sürdürülebilirlik nedir ve sürdürülebilirliğin eğitime uygulanması sunumlarının izlenmesinin ardından, iyi niyet dileklerinin sunulması, buz kırma etkinlikleri, okul ve şehir/ kasaba tanıtım sunumları yapıldı. İlk anket uygulandı ve panoromik şehir turu ile tamamlandı. 25 Mart tarihinde katılımcı okulların hazırlamış olduğu sürdürülebilirlik konusunun derslere entegrasyonu konuları hayat bilgisi, fen bilimleri, ana dil öğretimi, müzik, matematik ve görsel sanatlar eğitimleri için incelendi. Projemizin Türkiye ayağı için örnek ders çalışması ile proje şarkısı oluşturuldu. İklim ve hava koşulları incelemesi için meteoroloji müdürlüğü ziyaret edilerek günlük hava durumu inceleme balonu atmosfere salındı. Doğal yaşamı incelemek ve habitatı araştırmak amacıyla Kızılırmak Deltası, Kuş Cenneti ziyaret edilerek elektrikli araçlarla alan ziyareti yapıldı ve gözlem ile bilgi alındı. 26 ve 27 Mart 2022 tarihlerinde tarihten bu yana oluşturulmuş, doğal iklimlendirmeli odaları bulunan bir sürdürülebilir şehir incelemesi ve en verimli gübre türlerinden olan doğal güvercin gübresi üretim alanlarının gezilmesi ve yerinde incelenmesi için Kapadokya bölgesine gidildi.

28 Mart 2022 tarihinde tüm toplantıların değerlendirilmesi yapıldı ve değerlendirme defterine yazılması gerçekleştirildi .Nesli tükenen hayvanlar hakkında yapılmış olan sunum video izlendi. Ani yağış türleri ve bunların sonucu gerçekleşen felaketler ve bunlara karşı yapılabilecekler incelendi. Ted-x konuşmalarından eğitim, aksiyon alma ve liderlik çalışmalarına örnek olacak bir konuşma irdelendi. Son anket uygulandı. Projenin bir yıl daha uzatılması için bir anlaşma metni oluşturuldu ve imzalandı. Bundan sonraki yol haritası için 2022 yılı sonuna kadar yapılacak çalışmalar belirlendi. Tarihin ilk dönemlerinden bilgiler veren Tekkeköy Mağaraları incelendi. Proje ana koordinatörü ile online bağlantı yapılarak çalışmalar aktarıldı. Sertifika töreni ile toplantı sona erdi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Tekkeköy Kutlukent 80. Yıl İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)