Erasmus+ Projemizin İlk Hareketliğini İtalya'da Gerçekleştirdik

Okulumuz koordinatörlüğünde İtalya, Romanya, Hırvatistan, Litvanya ortaklığında yürütülen Erasmus+ Projesinin ilk hareketliliğini İtalya'da gerçekleştirdik.

        Okulumuzun eğitim kalitesini uluslararası standartlara ulaştırmak için hazırlamış olduğu Erasmus+ projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmişti. Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Fark Et Beni Öğretmenim / Notice Me My Teacher projesi kapsamında ilk hareketliliği İtalya'nın Palermo şehrinde gerçekleştirdik. Dezavantajlı öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerine daha etkin katılımının sağlanmasının amaçlandığı projemizin ilk hareketliliğine Türkiye ile birlikte İtalya, Romanya, Hırvatistan ve Litvanya'dan öğretmenler de katıldı.

        Projemiz kapsamında İtalya hareketliliğinde, dezavantajlı öğrencilerin eğitim faaliyetlerine entegrasyonu ile ilgili İtalyan okullarında uygulanan eğitim-öğretim yöntem ve teknikleri ile ilgili İtalyan okullarında incelemeler yaptık. İtalyan okullarının eğitim-öğretim ortamlarını, sınıflarını, laboratuvarlarını, spor salonlarını, oyun alanlarını ve okulların fiziki ortamlarını inceledik. Partner ülkelerden gelen öğretmenlerle birlikte kendi okullarımızdaki iyi uygulama ve örnekleri görüşüp tartışma imkanı yakaladık.

       İtalya hareketliliği süresince kendi ülkemizi, okulumuzu ve eğitim öğretim faaliyetlerimizi de partner ülkelerden gelen meslektaşlarımıza tanıtma fırsatı bulduk. Bu kapsamda İtalya'nın Tele 19 kanalına projemizle ilgili bir de röportaj verdik.

      Projemizin hazırlık ve uygulama aşamalarında emeği geçen okulumuz öğretmenleri ile birlikte İtalya, Romanya, Hırvatistan, Litvanyalı meslektaşlarımıza; bizi ağırlayan İtalyan okulunun öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Kozan İsmet İnönü Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)