Erasmus Learning/teaching/training Activities

Erasmus projemiz kaspamında LTT( Learning/teaching/training) aktivitelerini geçtiğimiz hafta tamamladık.

Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız ortaokulu olarak Erasmus+ kapsamında koordinatörü olduğumuz "Okullar Kodluyor, Robotlar Buluşuyor" proje faaliyetlerimizin dördüncü akışı 28 Ekim/ 1 Kasım 2019 tarihleri arasında okulumuza gerçekleşti. Akışa Romanya ve Yunanistan'lı ortak okullarımızdan 8 öğretmen katıldı. Proje faaliyetleri kapsamında Wedo 2.0, Ev3, Vex IQ  robotik araçlarla atölye çalışmaları gerçekleştirildi, bu akışta ilk defa özel eğitim sınıfımızda bilgisayarsız kodlama etkinlikleri de gerçekleştirmiş olduk.  Okul FLL takımımız Robokod Nova ile First Lego Lig turnuvasına hazırlık çalışmaları kapsamında  Yunanistan ve Romanya'lı öğretmenlerimiz takımımıza tecrübelerini aktardıkları atölye çalışmaları son derece verimli oldu.  Proje faaliyetleri kapsamında kültürel aktiviteler, iyi örneklerin transferi ,  konuklarımıza özel hazırladığımız Hat Sanatı sergisi ve İzmir kent kültürü konularında çalışmalar gerçekleşti. Yabancı konuklarımızla birlikte ülkemizin önemli turizm merkezi olan Pamukkale'ye gezi düzenledik.

Erasmus projemiz Kodlama ve Robotik alanda önemli deneyimler kazanmamızı ve bunu kurumumuzun değerli bir parçası yapmak adına ciddi kazanımlar elde etmemizi sağlamaya devam ediyor.  Proje faaliyetlerimizden elde ettiğimiz birikimlerin daha geniş kitleler tarafından ulaşılabilir olması için "Kodlama ve Robotik Öğretmen El Kitabı" çalışmalarımız başladı. En kısa sürede bir çok öğretmenimizin kullanabileceği açık kaynak olarak bu kitabı paylaşmayı hedefliyoruz.

Ayrıca projemizin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Özel Dokuz Eylül koleji ve Rota Kolejiyle işbirlileri gerçekleştirerek proje faaliyet alanlarımızı genişletmiş olduk. 

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

İzmir Gaziemir Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu

Yorumlar (1)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
Tüm Yorumlar
CAVİT
Bravo, bu tarz çalışmalar eğitimde kaliteyi artıracaktır.
Yanıtla
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)