Erasmus+ Kapsamında Öğrenciler İlçemizde

İspanya'da Mesleki Eğitim alan 6 öğrenci Erasmus+ kapsamında staj çalışmalarını yapmak için Tavşanlı'ya geldiler.

Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi organizatörlüğündü İspanya'nın Katalonya bölgesi Mora D'ebre bölgesinde bulunan Institut Julio Antonio okulundan Bilişim Teknolojileri öğretmeni ve aynı zamanda okulun Erasmus+ koordinatörü Mireia Simon ESTEVE rehberliğinde Motor Teknolojileri bölümünden 2 öğrenci, Bilişim Teknolojileri bölümünden 4 öğrenci Tavşanlı'da bulunan Garp Linyitleri İşletmesi'nde Erasmus+ kapsamında staj faaliyetlerini gerçekleştirmak üzere İlçemize geldiler.

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk defa Tavşanlı'ya staj için gelen grup geçen seneki memnuniyetleri sonrası bu yılda Erasmus+ projelerinde okullarımızı tercih ettiler. İspanyalı öğrencilerimizin Erasmus+ koordinatörü Mireia Türkiye'de olmaktan memnun olduklarını, Tavşanlı'da çok iyi misafir edildiklerini ve Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Raşit KÜÇÜKKAĞNICI ile Tavşanlı Aslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü okay TORUN'un öğrencilerine karşı göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok memnun olduklarını ifade etti.

Okul müdürümüz Raşit küçükkağnıcı Erasmus+ kapsamında ülkemizden yurt dışına birçok öğrenci gruplarının gittiğini, fakat yurt dışından ülkemize nadir grupların geldiğini söyledi. Ülkemize gelen nadir gruplardan bir tanesinin de Tavşanlı da misafir etmekte olduklarından dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Ülkemiz de tarihi ve doğal yerlerimizin tanıtımında, eğitim sistemleri ile ilgili fikir alışverişinde karşılıklı olarak ülkeler arası kültürel değerlendirmelerde bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu söyledi.

Erasmus+ kapsamında ilçemize gelen öğrencilerin ağırlanmasında ve misafir edilmesinde bizlere destek olan Tavşanlı İlçe Milli Eğitim müdürlüğü'ne Tavşanlı Belediye Başkanlığına, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve destek olan okulumuz personeline teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Tavşanlı Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)