Erasmus+ Ekibimiz Yurda Döndü.

Avrupa Okul Ağı Erasmus+ kapsamında yürüttüğümüz "Curiosities killed the cat; let's compare our cultures and learn more about them" isimli projemizin İspanya hareketliliğine katılan ekibimiz etkinliği tamamlayarak yurda döndü.

Etkinlik kapsamında İspanya'nın Alicante şehrine ziyarette bulunan öğrenci ve öğretmenlerimiz, burada İtalyan ortağımız Istituto Comprensivo W.A. Mozart ve İspanyol ortağımız Secció De L'ies San Vicente A Agost okullarının ekipleri ile bir araya gelerek birlikte çeşitli etkinlikler gercekleştirdiler.

15-19 Mayıs tarihleri arasında gercekleştirilen etkinliğe Okul Müdürü Mesut Topal, İngilizce Öğretmeni Cengiz Yurdakul ve okulumuzdan 4 öğrenci katıldı. Proje kapsamında ev sahibi kuruluş Secció De L'ies San Vicente A Agost okulu tarafından İspanya/Alicante 'de ağırlanan ekibimiz, okul ortamında düzenlenen etkinliklere katıldı. Fen bilimleri, spor, sanat, tasarım, müzik, dil etkileşimi vb. etkinliklerde oldukça eğlenceli vakit geçiren ekibimiz aynı zamanda İtalyan ve İspanyol öğrencilerle etkileşimde bulunarak dil ve kültür yönünden kazanımlar elde etti. Ayrıca ekibimiz, okul programlarının sonunda şehrin tarih ve kültür yönünden önemli yerlerine düzenlenen ziyaret ve geziler ile İspanya’yı ve Alicante şehrini yakından tanıma fırsatı buldular.

İspanya hareketliliğine katılan okul müdürümüz Mesut TOPAL, 15-19 Mayıs tarihleri arasında İspanya'nın Alicante şehrinde düzenlenen etkinlik ve programlarda kendilerini ağırlayan proje ortağı Secció De L'ies San Vicente A Agost okulu yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederek organize ettikleri başarılı program nedeniyle kendilerini tebrik etti. Proje kapsamında öğrencilerinin farklı kültürlerden öğretmen ve öğrencilerle tanışma fırsatı bulduğunu, buradan elde ettikleri kazanımları döndüklerinde okulda ve sınıftaki arkadaşlarıyla paylaşacaklarını ifade eden Topal, bu projenin okulun eğitim felsefesine çok önemli katkılarda bulunacağını değerlendirdi. Aralık 2021'de başlayan proje kapsamında daha önce 2 kez hareketlilik programı gerçekleştirildiğini hatırlatan Topal, projenin son hareketliliğini de başarıyla tamamlamış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bugüne kadar Avrupa okul ağı bünyesinde birçok etkinliğe ev sahipliği yapan okulumuz, geçtiğimiz günlerde kazandığı Etwinning Okul Etiketi’nden sonra şimdi de bir Erasmus+ projesini başarıyla tamamlayarak bu alanda ülkemizin görünürlüğüne katkı sağlamış oldu. Proje çalışmalarında yer alan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamlarını diliyoruz. 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Serdivan Aydın Gürdamar Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)