Erasmus+ Avusturya Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır.

Avusturya'da yapılması planlanan Erasmus+ projelerimiz için katılımcı seçim takvimi başlamıştır. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerimiz Turna Portal üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Son Başvuru tarihi 31 Mart 2024 Pazar günüdür. 

 

AMAÇ: Mesleki eğitimdeki öğrenici hareketliliği ile temel mesleki eğitim programlarına devam eden öğreniciler (mesleki ve teknik ortaöğretim öğrencileri ve meslek kursiyerleri) ve sürekli mesleki eğitim programlarına devam eden öğrenicilerin yurt dışında beceri ve yeterliliklerinin geliştirilmesi desteklenir. Bu faaliyet ile mesleki eğitim öğrenicilerine mesleki gelişim fırsatları sunulması amaçlanır.

Başvuru Süreci:

  • Öğrencinin okulumuz örgün eğitim ATP Programı 10. ve AMP 11. ve 12. sınıf kademelerinin herhangi birinde kayıtlı Elektrik-Elektronik Alanı öğrencisi olması gerekmektedir.
  • Başvuru yapacak öğrencilerin A2 ingilizce sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir.
  • "Türkiye Ulusal Ajansı Başvuru Portalı" üzerinden giriş yapmaları için bir bağlantı linki/QR kodu okul web sitesinde yayınlanacaktır. Bu bağlantı üzerinden katılımcı adaylarının başvuruları alınacaktır.

Başvuracak öğrencilerin:

  • Ağırlıklı not ortalamalarını, özürsüz devamsızlık sürelerini, ödül belge sayılarını, varsa almış olduğu disiplin cezalarını eğitim aldıkları alanın yürütme kurulu üyesi öğretmen ve sorumlu müdür yardımcısından edinmeleri gerekmektedir.
  • Katılımcı adaylarının okulumuzda Halk Eğitim Merkezi üzerinden açılmış Erasmus+ Yabancı Dil kurslarını başarıylamlayan yada özel eğitim merkezlerindeki kursları tamamlayan A2 seviye sertifikasına sahip olmaları gerekmektedir. A2 seviye sertifikası olmayan mesleki alanlarda A1 sertifikasına sahip A2 kurslarına kayıtlı adaylar arasından seçim yapılacaktır.
  • Bir önceki proje döneminde A2 Sertifikası almış, sınıf kontenjanı dolduğundan, hibe yetersizliğinden veya başka sebeplerle katılımcı olmayan öğrencinin hakları bir sonraki proje dönemine “kazanılmış hak” olarak devredilemez.

 

Değerlendirme Süreci:

  • Başvurular, müdürlük makamınca belirlenen bir komisyon tarafından ve Ulusal Ajans tarafından hazırlanan Erasmus+ Uygulama Rehberinde yer alan seçim kriterlerine göre verilecek puanlamayla objektif olarak değerlendirilecektir.
  • Yabancı dil sertifikası olmayan, yurtdışına çıkış yasağı bulunan öğrenciler değerlendirmeye alınmazlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)