Engelleri Hep Beraber Aşalım

Engeli olan ve okula başlamış her çocuk farklılıklarına ve sınırlılıklarına rağmen; her çocuk gibi oyun oynamalı, sosyalleşmeli ve yaşayarak öğrenmelidir.

Damgalanma ve yargılanma, engellilerin normal yaşama dönmek için verdikleri zor mücadelelerin en büyük engelidir!

Yargılama, Anla!

Bir toplumda sürekli gelişmeyi sağlamak her bir bireyi eğitim sürecine dâhil etmekle mümkün olmaktadır. Her bir ferdin yetenekleri, yeterlilikleri ve becerileri engellenmediği sürece geliştirilecek yönleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerin yaşamın her alanına katılması, eğitim başta olmak üzere her türlü imkândan en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması en tabii haklarıdır.

 

Toplumun her kesiminde özel eğitim konusunda bilgi ve farkındalığın oluşması, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimden en üst düzeyde yararlanmalarının sağlanması adına hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir.  Biz de Çayhan İlk ve Ortaokulu olarak sorumluluğumuzun bilinci içinde en büyük sorunu "Engelliye engel olma" sorunu olarak tanımlıyoruz.Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir.

 

Konya İnsan Mektebi tarafından hazırlanan video.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Konya Ereğli Konya Ereğli Çayhan Hatice ve Rasim Özer İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)