Enerji Verimliliği ve Tasarruf

Eğitim öğretimin sağlıklı ve uygun ortamlarda yürütülmesi, ihtiyaçların zamanında karşılanması ile mümkün olabildiği gibi, ödeneklerin etkili, ekonomik, tasarruf anlayışı içerisinde ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu çerçevesinde kullanılması bütçe hedeflerine ulaşılmasında büyük önem arz etmektedir.        

İlgi Sayıştay raporunda; "Elektrik ve doğalgaz alımlarında belirli bir limitin üzerinde tüketim gerçekleştiğinde serbest tüketici olma ve tedarikçisini seçme hakkı bulunmaktadır. Tedarikçisini seçme hakkı; hizmetin kalitesi, çeşitliliği, maliyeti vb. yönlerden isteklileri değerlendirme ve en uygun olanı tercih etme imkanı vermektedir. Serbest tüketici olunmasına ilişkin hususlar elektrikte, 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Serbest Tüketici Yönetmeliğinde; doğalgazda, 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Doğalgaz Piyasası Dağıtımı ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde yer almaktadır. Serbest tüketici limitinin güncellenmesi, söz konusu Kanunlar uyarınca her yıl enerji piyasası Düzenleme Kurulunca yapılmaktadır. Elektronik haberleşme hizmetlerine ilişkin hususlar ise 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununda düzenlenmiştir. Bu hizmetin alımında, herhangi bir ön şarta tabi olmaksızın hizmet sunucusunu seçme serbestisi bulunmaktadır." denilmektedir.

                Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu kararı ile 2020 yılı için serbest tüketici limiti yıllık tüketimi 1400 Kwh ve üzeri olarak belirlenmiştir. Bu rakam her sene başında EPDK tarafından yeniden değerlendirilmekte ve uygun görüldüğü ölçüde düşürülmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bakırköy Bakırköy 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)