Enerji Tasarruf Haftası

                            ENERJİ TASARRUF HAFTASI

Enerji tasarrufu, enerjinin gerektiği kadar israf edilmeden kullanılması, hatta biraz da konforumuzdan ödün vererek tüketilmesini sağlamaktır. Örneğin, evlerimizde ayrı ayrı odalarda işlerimizi yapmaktansa bir araya gelerek, tek bir aydınlatma altında bunu yapmak bir enerji tasarrufu adımıdır.

 Enerji verimliliği ise, en az enerji kullanımı ile en etkin şekilde işin gerçekleştirilebilmesi işidir. Örneğin; bir odayı eski halojen lambalar aracılığıyla aydınlatmak yerine aynı aydınlatma ihtiyacını daha az enerji tüketerek karşılayabilen led teknolojili lambalar ile aydınlatmak bir verimlilik uygulamasıdır.

 Verimliliğin tasarruftan farkı, verimlik akılcı enerji kullanım yöntemleri üzerine odaklıdır, tasarruf ise enerji kullanımını en aza indirme odaklıdır diyebiliriz.

 

09 Ocak 2023 Pazartesi günü, Belirli Gün ve Haftalar etkinlikleri kapsamında 3. sınıf öğrencilerimize Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında sunum yapıldı. Enerji tasarrufu ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla öğrencilerimize enerji tasarrufu ile ilgili etkinlikler yapıldıve tüm ilkokul öğrencileri gezilerek kısaca bilgiler verildi. Yapılan etkinlikte öğrencilerimiz enerjinin tükenebileceğini ve enerjiden nasıl tasarruf yapılabileceğini öğrendiler. Etkinlik sonunda da afiş çalışması yapıldı ve enerji tasarrufu ile ilgili görsel farkındalık oluşturmak için şapkalar yapıldı. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Siirt Kurtalan Beykent İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)