"Endülüs Okuma Projesi" Ödül Törenine Katıldık. .

Okulumuz öğretmenlerinden İlkokullar Genel Koordinatörü Kadriye HAFİF

Okulumuzun koordinatörü Zeynep Açık üyeler Habibe Danış, H. Nihal Tutar, Gülfidan Akdeniz, İsmail Sağlar, Yücel Kösen, Veli Uyar, Gülizar Güngör, Rukiye Küçükkaya'nın yürüttüğü

 Endülüs Okuma Projesinde  düzenlenen "Sen Yazarsın" yarışmasının ödülleri Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nde tertip edilen törende sahiplerine takdim edildi. Yarışmanın sponsorluğunu Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı üstlendi. Programda konuşan Mavera Eğitim ve Sağlık Başkanı Mehmet Koca okumanın önemine vurgu yaptı.

 

Endülüs Okuma Projesi Genel Koordinatörü Turgut Yaşar ise yaptığı konuşmada projenin etkisinden bahsederek “6 yıl önce bir okulda başlayan okuma projemiz 6 yılda Türkiye’nin en büyük okuma projesi haline geldi. Elbette bunun pek çok sebebi var. Samimiyetle koşturan gönüllü öğretmen kadromuz bu başarıdaki en büyük pay sahibidir" ifadelerini kullandı.

 

Endülüs Okuma Projesi Nedir?

Endülüs Okuma Projesi 2016-2017 eğitim öğretim yılında Van'da 22 öğrenciyle uygulanmaya başlayan bir projedir. 6 yıl önce 1 okulda uygulanırken şu anda 22 ilde 186 okulda uygulanmaktadır. Proje, gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen bir çalışmadır. Uygulama aşamasında öğrenci psikolojisini merkeze alan bir yaklaşımla hareket eder. 2021-2022 eğitim öğretim yılında Türkiye genelinde Endülüs Okuma Projesine katılan 16.201 Öğrenci toplamda 242.920 kitap okumuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Kemal Rızvanoğlu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)