"Emek Emek Atatürk" Sergisi

Okulumuz el sanatları teknolojisi zümre öğretmenleri ve bölüm öğrencileri tarafından program dahilinde Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında “Emek Emek Atatürk” sergisi hazırlandı.

Aramızdan ayrılışının 85 yıl dönümü vesilesiyle cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı Uşak valiliği nezaretinde ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevlendirmesiyle okulumuz tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Okulumuz el sanatları teknolojisi zümre öğretmenleri ve bölüm öğrencileri tarafından program dahilinde Atatürk Kültür Merkezi fuaye alanında “Emek Emek Atatürk” sergisi hazırlandı.

Özel eğitim El Sanatları öğretmenleri Yasemin TUNCER, Nihan ERLER ve Özlem AKKAŞ rehberliğinde hafif düzeyde zihinsel ve hafif düzeyde otizmli öğrencilerimizin Atatürk için özenle hazırladığı çalışmalar sergide yerini aldı.

Ürünler arasında pul pano çalışmaları, doğal malzemeler ile hazırlanan tablolar, kozalak boyama çalışmaları, peçete ile doku çalışmaları, ahşap boyama, ahşap yakma ve seramik hamurundan oluşan çeşitli dekoratif aksesuarlar yer aldı.

Özel eğitim öğrencilerimizin ahşap boyama tekniği ile yaptığı kitap formundaki kutu, anı kutusu olarak tasarlandı. Kutunun içerisine öğrenci ve öğretmenlerimizin Atamıza sevgi ve özlemlerini ifade ettikleri notlar bırakıldı. Sergimizi ziyaret eden misafirlere öğrencilerimizin boyadığı içerisinde Atatürk'ün özlü sözlerinin yer aldığı kitap ayraçları hediye edildi.

El sanatları teknolojisi alanı öğretmenleri Funda ERDİL, Nermin SANAR ve Ayşegül ASLAN rehberliğinde bölüm öğrencilerimizin çalışmaları göz doldurdu. Ulu önder için emek verilen öğrenci çalışmaları arasında kâğıt rölyef, quilling, ahşap yakma, keçe iğneleme, punch, ve filografi tekniği dekoratif ürünler mevcuttu. Hepsi birbirinden özenle hazırlanmış çalışmalar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Nakış bölümü öğretmeni Zeliha IŞIK rehberliğinde bölüm öğrencileri Atatürk'e olan sevgilerini ilmek ilmek işledikleri ürünleri ile sergimize katıldılar. Tel kırma, kanaviçe, kırkyama ve epoksi teknikleri uygulanarak hazırlanan çalışmaların hepsi birbirinden değerliydi ve beklenen ilgiyi gördü. Aralarında tel kırma ile işlenen Atatürk'ün Kocatepe silüeti sergimizin en gözde ürünüydü. Bölüm öğrencilerimiz sergide emek verdikleri ürünleri ziyaretçilere tanıttılar. El sanatları öğretmenimiz Özlem AKKAŞ sayın valimizin eşi saygıdeğer hanımefendi Hülya ERGÜN'e Atatürk silüeti el işlemesi kolye hediye etti.

Program çıkışı sergimizi ziyaret eden sayın valimiz Doktor Turan ERGÜN, saygıdeğer eşi Hülya ERGÜN hanımefendi, belediye başkanımız sayın Mehmet ÇAKIN, İl Milli Eğitim Müdürümüz sayın Halil YÜCEL ve ilgili şube müdürümüz sayın Sinan YILDIZ serginin hazırlanmasında emeği geçen bölüm öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkürlerini ifade ettiler.

Sergimize görsel anlamda zenginlik katan Bandırma Vapuru maketi için İzmir Gemi Modelcileri Derneği Başkanı sayın Enis BAYUS’ a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi ve Uşak Lisesi müzik öğretmenlerinden oluşan orkestra topluluğu Atatürk'ün sevdiği şarkıları çello, keman ve yan flüt ile seslendirdi. Sergimiz öğretmenlerimizin sayesinde hem göze hem kulağa hem de gönüllere hitap etti. Kıymetli öğretmenlerimiz Nevzat ÖZKAN, Özer ARU, Özlem ŞAHİN ve Serhat ÇIRAK’ a teşekkürü borç biliriz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Uşak Merkez Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://usakmtal.meb.k12.tr/icerikler/emek-emek-ataturk-sergisi_14470002.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)