Eko Tim Öğrencileri Dünya Su Günü Etkinliği

Okulumuz, Eko Tim Öğrencileri Dünya Su günü etkinliği Yeşil Bayrak projesi kapsamında Okul Müdür yardımcımız Mehmet Sarı, Fen Bilimleri ders öğretmenimiz Meral Aktaş ve Okul rehber öğretmeni Şeyhnaz Ebri rehberliğinde 23 Mart 2023 günü Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ Serdivan İçme suyu tesisleri, ardından Karaman Atık Su Tesislerine rehberlik amaçlı gezi yaptılar. 

SASKİ Halkla İlişkiler birimi görevlisi Sümeyye Balkaya mihmandarlığında gerçekleşen inceleme gezisinde Naim Ünal öğrencilerimize, Serdivan SASKİ İçmesuyu Tesisleri ve Sapanca Gölünden evlerimize gelen suyun serüveni, tesislerdeki işlem, klorlama ve dinlendirme bilgisi verdi. Evlerimizde içtiğimiz suyun nasıl arıtıldığını gören öğrencilerimiz daha sonra Mahmut Korkmaz rehberliğinde Karaman Atık Su Tesislerini gezdiler. Burada da tesis ve atık suyun işlendiği tesisleri yerinde gören öğrencilerimiz oldukça doyurucu bilgi sahibi oldular ve SASKİ yetkililerine teşekkür ettiler.

Dünya Su günü etkinliği dolayısıyla suyun önemine yönelik yapılan gezide Sakarya ili su kaynakları, evlerimizde kullanılan  suyun serüveni kullanımı ve suyun önemine yönelik yapılan konuşmalar İle öğrencilerimiz bilgilendirildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Adapazarı Aykut Yiğit Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)