Ekim Ayı Değeri Yardımseverlik

Kıymetli Velimiz;

Günümüzde bilgi ve yaşam araçlarının gelişmesine karşılık değerlerin daralması ya da zayıflaması bireysel ve toplumsal alanda pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Değerlerin zayıflaması sonucunda ortaya çıkan bireysel ve toplumsal sorunların çözümü, değerleri benimsemiş ve davranış haline getirmiş bireylerin yetiştirilmesiyle sağlanabilir. Bu amaçla çıktığımız Değerler Eğitimi projesi ile geleceğe de güzel bir miras bırakmak gayesindeyiz.

Bireylerin sahip olması gereken değerlerin arasında “yardımsevelik” özel bir yere sahiptir. Çünkü yardımseverlik insanlar kadar diğer tüm canlıları da kapsadığı için belki de değerlerimiz arasında en kuşatıcı ve evrensel olanıdır. Bu değerin en temel ilkesi ise empatidir. Yardımsever bireylerin empati duyguları gelişmiş; sadece insanlara karşı değil, çevresindeki hayvanata ve nebatata karşı da saygı ve sevgi dolu olduğu gözlemlenebilir. Bu saygı ve sevgi ortamı ise istenilen, arzu edilen yani ideal bir toplum düzeninin temelini teşkil etmektedir.

Ekim ayı yardımseverlik değeri ayı. Bu ayda aşağıdaki kazanımlar çerçevesinde belirlenen çalışmaları gerçekleştirdik. 1. Yardımseverlik değerini günlük hayatla ilişkilendirir. 2. Yardımseverliğin önemini fark eder. 3. Empatinin önemini fark eder. Kıymetli Velimiz; Yaptığımız bu çalışmaların etkili ve kalıcı olması için; 1. Yardımseverlik değeri ile ilgili ders içi etkinlik ve yapılan çalışmalarla ilgili çocuğunuzla sohbet etmeniz, 2. Hasta ya da büyüklere olan ziyaret ederek ihtiyaçları konusunda yardımcı olmanız, 3. Toplumsal yaşamda engelli bireylere saygılı olma, yardımcı olma konusunda örnek olmanız, 4. Yardımseverlik değeri ile ilgili anılarınızı, örnek olayları ve bildiğiniz kıssaları paylaşmanız, 5. Yardımseverlik değeri ile ilgili çocuğunuza verilen ödeve destek olmanız, 6. En önemlisi yardımseverlik değeri ile ilgili örnek olmanız, Büyük önem taşımaktadır. Desteğiniz için teşekkür ederiz.

Kaynakça: Değerler Eğitimi Projesi İl Komisyonu V

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tekirdağ Malkara Ayten - Orhan Balkan Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)