Ekibimiz Second Sprıng Of Recyclıng Projesi İle Dünyayı Yeniden Kazanma Yolunda İş Başında!

EKİBİMİZ SECOND SPRING OF RECYCLING PROJESİ İLE DÜNYAYI YENİDEN KAZANMA YOLUNDA İŞ BAŞINDA!

 Öğretmenler tarafından hayata geçirilen SECOND SPRING OF RECYCLING adlı proje öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Sivas ve Isparta ilinden katılım sağlayan 10 öğretmen ,İtalyadan 2 öğretmen ve öğrencileri ile projede yer alıyor. Projeye ortak olan öğretmenler ve okulları;

Esma İNAL-Kangal Cumhuriyet Ortaokulu  (Kangal/Sivas)

Kübra LALE- Şehit Hami Önge İHO (Gölova/Sivas)

Ayşenur YAVUZ - Baharözü Ortaokulu (Ulaş/Sivas)

Alpaslan KARASUBAŞI -Doç.Dr.Abdüllatif Şener Ortaokulu(Şarkışla, Türkiye)

Hasan İNAL-Kurtlapa Ortaokulu (Merkez/Sivas)

Sevil GÖKDEMİR- Hasan Şakar YBO (Gölova/Sivas)

Arif Özgür ÜLGER- Cumhuriyet Ortaokulu(Zara, Türkiye)

Cengiz AĞLAR- Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu(Merkez , Sivas)

Emine UYSAL- Atatürk Ortaokulu(Eğirdir, Türkiye)

Fabiana Mazzurco- ICS "Cassarà-Guida" di Partinico(Partinico (PA), İtalya)

Giuseppina Pascalis- ICS 3 di Alghero(Alghero (Ss), İtalya)

Kenan BAŞKÖY- KURTLAPA İLKOKULU(Sivas, Türkiye)

 

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından desteklenen eTwinning Platformun'da öğrenci ve öğretmenleri buluşturan SECOND SPRING OF RECYCLING adlı proje hem öğretiyor hem de öğretirken bilinçlendirip eğlendiriyor. Öğretmenlerin ortak çaba ve işbirliği içerisinde oluşan proje, geri dönüşümü öğrencilere tanıtmayı hedefliyor. 

 

Proje 2022 yılının Mart ve Nisan ayını kapsıyor. Her 15 gün için bir geri dönüşüm malzemesi belirleniyor ve belirlenen bu materyal kapsamında çalışmalar yapılıyor. Öğrenciler geri dönüştürmeyi yaparak yaşayarak öğreniyor. Proje ortakları eşit görev dağılımına sahip ve her ortağın birden fazla görevi bulunuyor. Plana uygun olarak öğretmenler proje gidişatını ve etkinlikler hakkında gözlemlerini belirtmek için çevrimiçi toplantılar yaparak sürekli iletişim halindeler. SECOND SPRING OF RECYCLING projesi merkezine öğrencileri alan bir projedir. 

 

Bu proje ile öğretmenler, öğrencilerinin kendilerinde zaten var olan olumlu özelliklerini geliştirip dünyamıza faydalı birer birey olarak yetişmesine ve çöpe atmayı değil de dönüştürmeyi yaşam biçimi haline getirmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni ve Proje ortaklarından Arif Özgür ÜLGER;

Geri dönüşüm bizim dersimiz için önemli bir konu başlığı. Son dönemlerde yaşanan çevre sorunlarıyla birlikte ne kadar gerekli bir alan olduğu ortaya çıkmıştır. Tabi geri dönüşüm tek başına yapılacak bir uygulama değildir. Yerel yönetimler, okullar, diğer devlet kurumları ve tüm toplum kademesiyle yapılabilirse verimli olur. Biz bu proje ile üzerimize düşen eğitsel farkındalık kısmına bir katkı sağlamış olacağız. Hepinize şimdiden kolay gelsin.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Zara Cumhuriyet Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)