´eğlenmeye Engel Yok´projesi Kapanış Töreni

1-    Proje Tanıtımı:

              Engelli öğrenciler daha az aktivite halinde olduklarından obezite gibi çeşitli bedensel sağlık problemleri yaşayabilmektedirler. Aynı zamanda da sosyalleşme, bir gruba ait olamama, öz güven eksikliği gibi psikolojik problemler de yaşamaktadırlar.

              Engelli öğrencilerin bu durumları göz önüne alınarak bu durumun aşılması için öğrencilere kendilerini ifade edebilecekleri sosyal ortamların yaratılması gerekmektedir. Bu bağlamda engelli öğrencileri sporsal aktivitelerin içine sokmak günümüzde bir zaruret haline gelmiştir.

            Projede onlara hem eğlenip hem kendilerini sağlıklı bir şekilde geliştirebilecekleri imkânlar sunulmaktadır. Engelli öğrencilere halk oyunlarımız tanıtılıp bir koreografi oluşturularak halk oyunu öğretilecek ve süreç sonunda ortaya çıkan ürün velilere, diğer öğrenci arkadaşlarına ve öğretmenlere sergilenecektir.

 

              Böylece öğrenciler başarı duygusunu tadacaktırlar. Ayrıca öğrencilerle birlikte kararlaştırılarak bir yemek hazırlanacaktır. Bu bağlamda öğrenciler bir karara katılma ve düşüncelerini ifade etme imkânı bulacakları için toplumsal yaşamın gereği olan sosyalleşme ve ortak hareket etme duygusunu tadacaktırlar.
              ‘’ Eğlenmeye Engel Yok’’ projesi öğrencilerimizin katkıları ile çocuklarımıza kendilerini bedenen ve ruhen gerçekleştirmeleri yönünde önemli bir imkân sağlayacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)