Eğlendik, Öğrendik, Öğreteceğiz. . .

2019 2020 eğitim öğretim yılında ilk defa ara tatil uygulamasına geçildi. Bu uygulamada öğrenciler 1 hafta tatile girdi. Öğretmenler ise bu bir haftayı seminer haftası olarak değerlendirdi.

Seminerlerde okulun işleyişi ile ilgili olumlu-olumsuz eleştiriler yapıldı, çözüm önerileri konuşuldu. Seminer haftası boyunca; 'sanatsal etkinlikler', 'sportif etkinlikler', 'sosyo-kültürel etkinlikler' ve 'okul dışı etkinlikleri' yapıldı.

Seminer haftasına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 2023 Eğitim Vizyonu'nun temel amacı olan 'çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmektir' vizyonuna paralel, öğretmenlere ilham verici, rehberlik eden ve yüreklendiren konuşmaları ile başladık.

Konuşmasında "Açılmamış kanatların genişliği bilinmez...Güçlü gelecek istiyorsak eğer, güçlü gelecek sizin omuzlarınızda " sözleriyle her öğrencinin keşfetmeyi beklenen bir cevher olduğunu  ve bu cevheri keşfetme işinin öğretmenlerin sorumluluğunda olduğunu dile getirdi.

Seminer haftası boyunca çeşitli etkinlikler yaptık.

Sanatsal etkinlikler kapsamında Halk Eğitim Merkezi'nin 'Ahşap oyma ve rölyef' kursunu ziyaret ettik. Kursun öğretmeni Emre Aslan'ın güzel sunumuyla ve öğretmen arkadaşlarımızın yetenek ve gayretleri ile güzel çalışmalar ortaya çıkarıldık.

Bu çalışmayla ekip ruhunu güçlendirdik ve mesai arkadaşlarımızı daha yakından tanıma fırsatı olduk.

 'Sportif etkinlik' adı altında Beden Eğitimi öğretmenimiz Volkan Yıldırım'ın rehberliğinde; öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin katılımıyla voleybol maçı yaptık.

'Sosyal-kültürel' etkinlikler kapsamında, akıl-strateji oyunları oynadık, yarışma düzenledik. Öğretmenlerimizin yarışmalardaki hırsları gözden kaçmadı. Daha sonrasında iş bölümü yaparak okulda hamsi partisi yaptık. Hem kafalarımıza hem de midelerimize bayram yaşattık.

'Okul dışı faaliyetler' kapsamında şehit olan ve vefat eden öğretmenlerimizi andık, onlara dua ettik. Onların bıraktığı bu ulvi mirası ilelebet yaşatmaya ant içtik.

Seminer dönemi  eksiklerimizi gidermek,  birbirimizin daha iyi ve yakından tanımak, birlik beraberliğimizi perçinlemek ve tatil dönüşü okula daha hazır başlamamız açısından oldukça verimli geçirdik.  Seminer programını hazırlayan ve organize eden idarecilerimize, programa içtenlikle katılan öğretmenlere teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Rize İkizdere Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)