Eğlen ve Öğren Etwinning Projemiz Başladı

Ortak tarihi ve geçmişi olan Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkiler her zaman dostane olmuştur. Özellikle son zamanlarda iki ülkenin iş birliği ve kardeşlik vurgusunun eğitime de yansıdığını söyleyebiliriz. Bunun en somut örneği eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi ve Azerbaycan Ulusal Destek Servisinin ortak gerçekleştirdiği Türkiye-Azerbaycan Proje Oluşturma ve Ortak Bulma Seminerleridir. Okulumuzdan Edebiyat Öğretmeni Sevilay DEMİRPENÇE 6 öğrencisiyle birlikte bu projeye dahil olmuşlardır.

Türkiye-Azerbaycan Proje Oluşturma ve Ortak Bulma Seminerleri 25, 26, 27, 28 ve 29 Aralık 2020 tarihlerinde Microsoft Teams uygulaması üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Bu seminerlerde il koordinatörlerinin seçtiği her ilden bir öğretmen konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar kendilerini tanıttılar, yaptıkları ve yapmak istedikleri projelerden bahsettiler. Aynı şekilde Azerbaycanlı öğretmenler de kendilerini tanıtarak proje fikirlerinden bahsettiler.

Ayrıca bu seminerler eTwinning Türkiye'ye bağlı Facebook, İnstagram, YouTube gibi tüm sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanarak binlerce öğretmenin de seminerleri izlemeleri sağlandı. Böylece öğretmenlerin karşılıklı olarak proje fikirlerine, çalıştığı okul kademesine ve yaş grubuna göre ortak bularak proje başlatmaları ya da var olan projeye ortak bulmaları amaçlandı.

Seminerler sırasında ve sonrasında her ülke öğretmenleri de birçok yeni proje oluşturdular.  Eğlen ve Öğren projesi de bu süreçte oluşturulan bir kardeşlik ve iş birliği projesidir.  Şu anda projede Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan 4 öğretmen bulunmaktadır.

Eğlen ve Öğren projesinin amacı, proje üyelerinin Türkiye ve Azerbaycan dillerini karşılıklı olarak öğrenmeleri, proje ile var olan kardeşlik duygusu perçinlenmesi hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda öğrenci takımları oluşturulacak ve oyun, yarışma gibi oyunlaştırma etkinlikleri düzenlenecektir. Düzenlenen etkinlikler danışman öğretmenler rehberliğinde öğrenci takımlarına yaptırılacaktır.

Proje üyelerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Aydın Efeler Aydın Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)