Eğitimde Öncelik Çocukları Hayata Hazırlamaktır

             Okulumuzda 7 Aralık 2018 günü "Çocukların Gelişim Dönemi Özellikleri ve Mahremiyet Eğitimi" başlığında aile eğitim semineri gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin örnek davranışlarını sergileyen bir videonun ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ender Özcan ÖZÇAKIR, eğitimin önceliğinin öğrencilerde olumlu davranış kazandırmak olduğunu vurguladı. ÖZÇAKIR, konuşmasının devamında "Öğrencilerimize okumayı yazmayı öğretmek, dört işlemi öğretmek görevlerimiz arasında ancak hayat sadece bunlardan ibaret değil. Biz öğrencilerimize hayatı tanıtmalıyız, onları hayata hazırlamalıyız. Onlara iyi insan olmayı, insanlara güzel iletişim kurmayı öğretmeliyiz. Bir insan düşünün, mesleği ne olursa olsun. Bu insan sizin yüzünüze bakmıyorsa, güler yüzle sizi karşılamıyorsa, ağzından güzel bir söz dahi çıkmıyorsa ne yaparsa yapsın bir şeyler eksik kalacaktır. Ancak sıcak bir karşılama, hoş bir sohbet ve güler yüz çoğu zaman var olan problemi büyümeden çözer. Biz de çocuklarımıza etkili iletişim becerilerini kazandırabilirsek, iyi bir insan olarak yetiştirirsek birçok sorunu yaşanmadan çözmüş oluruz. Çocuklara hayatı tanıtmalıyız dedim konuşmamın başında. Hayatı tanıtabilmemiz için önce çocuğu ve onun gelişimini çok iyi bilmemiz gerekir. Bugün burada bulunan değerli rehber öğretmen arkadaşlarım sizlere çocukların gelişim dönemi özelliklerini ve mahremiyet kavramını anlatacak. Çocukların gelişim dönemini iyi bilirsek onlara ulaşabilir, onların yüreklerine dokunabiliriz. Bugün bu salonu dolduran tüm özverili velilerimize ve sunumu gerçekleştirecek değerli rehber öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

                Okul Rehber Öğretmeni Nur KALAYCI TENGİZ; çocukların bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimi hakkında sunum gerçekleştirdi. Okul Rehber Öğretmeni Caner TURAN, çocukların cinsel gelişimi ve mahremiyet eğitimi konularında sunum gerçekleştirdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez İsmail Kakaç İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)