Edirne Liseler Arası 2. Psikoloji Sempozyumu Tamamlandı

"Edirne Liseler Arası 2. Psikoloji Sempozyumu"

Covid- 19 sürecinde Dijital olarak yapıldı.

 

 

17- 18 Nisan 2020 Tarihlerinde planlanan ancak salgın dolayısı ile ertelenen Edirne Liseler Arası 2. Psikoloji Sempozyumu yeni formatı ile

5- 6 Haziran 2020 tarihlerinde yapıldı.

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün onayı ile Edirne Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen "Edirne Liseler Arası 2. Psikoloji Sempozyumu" Marmara Bölgesinden 7 il 32 lise ve 495 öğrencinin katılımıyla düzenlendi.

 Salgın sürecinden dolayı 5-6 Haziran tarihlerine ertelenen Sempozyumun açılış töreni 5 Haziran 2020 tarihinde @edirnepsikosem ınstagram hesabından yapıldı. Açılış töreni Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr. Önder ARPACI'nın canlı bağlantısı ile başladı. Ardından projeye destek veren kişi ve kurumların temsilcileri ile devam edildi.

Sempozyum koordinatörü ve kurucusu Felsefe Öğretmeni Recep ALTINORDU: "2. si düzenlenen Sempozyum sürecine tüm ekip olarak 5 aydır hazırlanıyorduk ve salgın sürecinde projeyi iptal etmedik. Yeni sürece uygun olarak 10 alt temanın olduğu çalıştayları zoom programı üzerinden yapmaya karar verdik. Bu kararda en etkili olan öğrencilerin Sempozyumu gerçekleştirme isteği oldu, onları dinledik ve dijital olarak gerçeğe dönüştürdük." dedi.

06 Haziran cumartesi günü, klinik psikologlar gözetiminde moderatör öğrenciler aracılığı ile 10 farklı tema zoom programında yapılan 5 oturum ile tamamlandı. Tüm içeriğin uzmanlar ve öğrencilerin talepleri ile şekillendiği oturumlar yine gönüllü öğrenciler tarafından çevrimiçi yönetildi. Kapanış töreni de @edirnepsikosem ınstagram hesabından yapıldı.

Edirne Liseler Arası Psikoloji Sempozyumu; öğrencilerin birey olma ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, psikolojik kavram ve olguları günlük yaşam tabanında incelemek, tartışmak, çözüm önerileri hakkında düşünerek farkındalık geliştirmeyi amaçlıyor. Bergama Güzel İşler Derneği de projeye sivil toplum kuruluşu bakışı ile gönüllü destek veriyor. Katılım gösteren tüm öğrenciler katılım sürecinin sonunda sertifika alıyorlar.  Sempozyum sonunda bir rapor kitapçığı hazırlanarak tüm paydaşlara gönderilecektir.

Sempozyumun 2020 sürecini ve bir sonraki Sempozyuma katılım için @edirnepsikosem ınstagram hesabını takip edebilirsiniz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Merkez Edirne Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)