Eba Tv Ders Programı

          Milli Eğitim Müdürü Ziya SELÇUK'un koronavirüs önlemleri çerçevesinde açıkladığı ve ulusal düzeyde 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren uygulanacak olan uzaktan eğitim programı belli oldu.

 

          Uzaktan eğitim sürecimizde TV yayını üzerinden ders anlatımları yapılacaktır. Bu anlatımların tekrarları aynı gün aynı kanalda günde 2 kez olmak üzere her gün yapılacaktır. Öğrencilerimiz hem TV'den hem de EBA'dan yayınlanacak olan ders anlatım videolarına ulaşabileceklerdir. Okullar açıldığında ise telafi eğitimleri yapılacaktır.

          Bakanımızın Ziya SELÇUK'un söylediğine göre dünya üzerinde ulusal ölçekte uzaktan eğitim verebilen 2. ülkeyiz. Tüm öğrencileri kapsayan bir uzaktan eğitim ülkemizde ilk kez uygulanacak olup EBA sitesine erişim yoğunluğu oldukça fazla olacaktır. Bu nedenle ders takibi öncelikle aşağıda frekansları verilen kanallar üzerinden sağlanacak, ikinci seçenek olarak veya ders tekrarlarında EBA sitesi kullanılacaktır. Ayrıca EBA üzerinde oluşması muhtemel aşırı yoğunluğu engellemek amacı ile bakanlığımızın yaptığı açıklamaya göre EBA girişleri belli bir plan çerçevesinde yapılacak öğretmenler, öğrenciler ve veliler belirlenen saatlerde EBA'ya giriş yapabileceklerdir. Bu kullanım planına da aşağıda paylaşılan linkten erişebilirsiniz.

          Ayrıca 13.04.2020 tarihinden itibaren 8. sınıflar için EBA sitesi üzerinden CANLI DERS uygulaması başlatılmıştır. Bu uygulama ile 8. sınıf öğrencilerimiz özellikle LGS hazırlıklarına yönelik her türlü yardımı, ders anlatımı ve soru çözümlerini kendi ders öğretmenlerinden alabilecek, aktif ders ve etüt çalışmalarına devam edebileceklerdir. Öğrencilerimizin bu uygulamadan yararlanabilmeleri için bir bilgisayar bir de hoparlör ya da kulaklıklarının olması yeterlidir. Mikrofon ve kamera şart değildir. Öğrencilerimiz isterlerse EBA sitesindeki canlı ders uygulamasına akıllı telefonlardan da canlı derse katılabilirler. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen öğrencilerimizin sınıf öğretmenlerine ya da okul idarelerine durumlarını bildirmesi ilgili yardımı alabilmeleri için yeterlidir. (Canlı dersler EBA'nın ücretsiz internet kullanımı dışındadır. 1 saatlik kullanım yaklaşık olarak 150MB tutmaktadır. Bu sığa değişebilir. İnternet kotası sıkıntınız var ise lütfen gerekli bilgilendirmeyi operatörünüzden alınız.)

          Uzaktan eğitim öğrencilerimizin okuldan tamamen soğumaması içindir ve zorunluluk söz konusu değildir. Öğrenci ve öğretmenlerimizin EBA kullanımlarının takibinin yapılacağı, EBA kullanımına bakılarak kullanıcılar hakkında işlem yapılacağı gibi durumlar söz konusu değildir. Lütfen böyle söylemlere itibar etmeyiniz. EBA kullanım süresi ve EBA'nın aktif kullanım kriterleri sadece okulumuzun dönem sonunda vereceği EBA Ödülleri için geçerlidir. Güncel sıralamaya buradan, EBA kullanım süresi sıralamasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

          Öğrenci ve öğretmenlerimiz bilmelidir ki bu süreçte her zaman farklı alternatifler olacaktır. Gerekli bilgilendirmeler için 4440632 arayabilir ya da www.eba.gov.tr adresini takip edebilirsiniz. Uzaktan eğitimi takip edecek öğrenciler önce EBA TV kanallarına yönlendirilmelidir.

 

Konu ile ilgili sayfalara, resim ve videolara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.


EBA sitesine erişim kısıtlaması ve erişim süreleri planı için tıklayın

EBA TV Ders yayını programı için tıklayın 

 

 

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü EBA üzerinden uzaktan eğitimler sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim ile ilgili merak edilen soru ve cevaplar

Ücretsiz mobil internet erişimi nasıl sağlanacak?

Uzaktan Erişim kapsamında arttırılan mobil internet kotası

 

Öğretmenin öğrenciye EBA şifresi vermesi

Velinin öğrenciye EBA şifresi vermesi

Öğrencinin kendisine EBA şifresi alması

 

EBA ÖDÜLLERİ

 

 

          EBA TV Ders yayınlarının yapılacağı uydu frekansları aşağıdaki gibidir. 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Trabzon Yomra Kaşüstü Ortaokulu

Kaynak:https://kasustuortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/eba-tv-ders-programi_9472792.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)