Eba Canlı Derslerimiz Başlamıştır.

Öğretmenlerimiz tarafımından verilen canlı dersler 31 Ağustos itibariye başlamıştır.

Değerli Öğretmenimiz,

Öğrencilerinizle anlık etkileşimde bulunabileceğiniz EBA Canlı Ders'inize başlamadan önce aşağıdaki bilgileri lütfen dikkatlice okuyunuz;

✅ Canlı Dersinizi ilk defa yapıyorsanız lütfen Canlı Ders sayfasında yer alan "Canlı Ders Uygulaması"nı indirerek kurulumu tamamlayınız.

✅ Canlı Dersinize başlamadan önce ders sırasında kullanacağınız materyallerinizi hazırlamanız ders zamanını verimli kullanmanızı sağlayacaktır. 

✅ Canlı Ders yapacağınız cihazın kamera ve ses ayarlarını kontrol ediniz. 

✅ Öğrencilerin kameraları sizin onay vermeniz ile açılabilecektir fakat Canlı Ders boyunca öğrenci kameraları kapalı olmalı ve gerekmedikçe de açılmamalıdır.

✅ Canlı Dersiniz bir internet problemi nedeniyle sonlandığında derse katılmış tüm öğrencilerin dersten kopmaması için, güvenebileceğiniz bir öğrenciye yardımcı yönetici rolü verebilir, siz derse tekrar bağlanana kadar dersin bu öğrenci kontrolünde devam etmesini sağlayabilirsiniz.

✅ Canlı Dersinizi daha verimli yapabilmek ve ders sırasında oluşabilecek istenmeyen durumların önüne geçebilmek için Canlı Dersler sayfasındaki kullanım videolarını mutlaka izleyiniz.

EBA Canlı Ders ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için EBA Yardım Merkezi'ni  ziyaret edebilirsiniz.

İyi dersler dileriz.



EBA NASIL İZLERİM? VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Programın Uygulanması ile ilgili Açıklamalar.

✅Öğretmen ve öğrencilerimiz EBA ya girdiklerinde sol menüden Canlı Derslere tıkladıklarında Canlı Dersleri ile ilgili (Ders, günü, saati, öğretmeni ve katılımcı listesi) gib bilgi sahibi olabilirler.

✅ Canlı Dersinizin olduğu gün ve saatde; normal EBA giriş saatlerine uymadan, giriş yapabilirsiniz.

✅EBA Canlı Derse katılmak için en sağlıklı yöntem masaüstü bilgisayar ve leptop olup, bunların mutlaka kamera, mikrofon ve hopörlerinin olması gerekir. Telefon ve tabletle de sisteme giriş yapılabilir, ancak girişte bir takım sıkıntılar yaşanabilir veya kullanışlı olmayabilir.

✅Programa 5-10 dk önceden girmeye çalışın, programla ilgili hatalar öğretmen ve idare kaynaklı olmayıp bu konuda idareci ve öğretmenlerinizi telefonla rahatsız etmeyin. Hatalar konusunda daha fazla bilgi için EBA Yardım Merkezi sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca EBA Canlı Ders Hata Çözümleri PDF dosyasını önceden okuyun.

✅Sisteme ilk girerken evdeki büyüklerinizden (anne, baba, abi abla gibi) yardım alın. Ancak daha sonrasında Canlı ders saati boyunca evde yanınıza gelerek kimse  sizi rahatsız etmesin. Dersde sunulan tüm içerikleri okuldaki ders ortamındaymış gibi dikkatli bir şekilde takip edin.

✅Ders sırasında okul ve sınıf ortamı oluşturmaya çalışın. Sınıfta olduğu gibi masanızın üstünde ders kitabınız da açık olsun ve o hafta EBA TV de hangi konu işlendiye o sayfa da açık olsun. Ayrıca yanınızda mutlaka kalem ve not albileceğiniz defteriniz de olsun

✅Derslere leptop veya masaüstü bilgisayarla katıldıysanız, cep telefonunuz yanınızdaysa mutlaka sessiz konuma alın.

✅Hepinize sağlıklı günler diliyoruz. Bir an önce normal eğitime dönebilmemiz için şimdi evde kalıyoruz. Unutmayın; bu süreç #TatilDeğilUzaktanEğitim sürecidir.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Konak Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)