E - Twinning Projemiz: Duygular (A Carousel Of Emotions)

Müdür yardımcımız Figen İZMİRLİ'nin okulumuz adına yürütücüsü olduğu Duygular (A Carousel of Emotions) adlı eTwinning projesinin çalışmalarına başlanmıştır.

Müdür yardımcımız Figen İZMİRLİ'yi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Proje Hakkında

Projenin fikri, her okulun küçük çocuklarının duyguların çeşitliliğini keşfedip öğrenebilmesidir.

Proje temalarının ve önerilen etkinliklerin, katılımcı ülkelerdeki eğitimciler arasında, çocukların kendi deneyimleri ve ifadeleri hakkında doğal meraklarını uyandırabilmeleri ve aynı duyguların başka ülkelerden gelen çocuklar için ortak olduğunu anlamaları için nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda bir diyaloğa yol açması planlanmaktadır.

Proje 4 aylık bir çalışmayı kapsamaktadır.

Hedefler

Projenin fikri, her bir okulda bulunan çocukların duyguların çeşitliliğini keşfetmesi ve öğrenmesidir.

Bu projenin faaliyetleri, duyguların bilişini derinleştirmeyi, isimlendirmeyi ve çevrelerindekileri nasıl etkilediklerini anlamayı içerir.

Projedeki iş adımlarını ve genel sonuçları göstermek için uyumlu bilişim teknolojileri araçları kullanılacaktır.

Çalışma Süreci

1. Duyguları tanıyalım. Çocuklar kendilerini aynada gözlemler, yüz şablonlarına çeşitli gülümsemeler çizer, ortak çalışmalar yapar, duygu yüzlerini dağıtır / sınıflandırır. Süreç fotoğraflanır ve "Book Creator" aracı kullanılarak yayınlanır.

2. Duyguları doğaçlama yapalım. Seçilen parçaya göre çocuklar oyun oynar ve doğaçlama yaparlar. Eğitimcilerin, çocukların mümkün olduğunca çok farklı duyguyu deneyimleyebilecekleri (çocuklar farklı roller dener, doğaçlama yapar, duyguları müzikle, hareketle ilişkilendirir) böyle bir eğitim bağlamı oluşturmaları önemlidir. Süreç "Comica" aracı kullanılarak fotoğraflanır ve anlamlı hale getirilir.

3. Duyguları paylaşalım. Katılımcı kurumlar sanal bir toplantıda buluşur ve doğaçlama sergiler, kendi dillerinde olumlu duygu ve dilek alışverişinde bulunur. Toplantı ZOOM platformunda düzenlenmektedir.

4. Yılbaşı ağacını süsleyelim. Yılbaşı ağacını çocuk eserleriyle süsleyin. Yakalanan duygular fotoğraflanır ve "ThingLink" aracı kullanılarak oyuncaklarla sanal bir yılbaşı ağacı oluşturulur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Başiskele Yuvacık Serdar İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)