E Twinning Okulu Olduk

Güzel Haberimiz Var:  ETWINNING OKULU OLDUK

ETWINNING OKULU OLDUK

 

 

                Okulumuz 2012 yılından bu yana Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı olan eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalar nedeni ile Brüksel'de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service – CSS) tarafından 2023-2024yılı eTwinning Okul Etiketi Ödülüne layık görülmüştür.

           2020 yılından beri aktif olarak başarılı projeler yapan, mesleki anlamda kendini geliştiren, yenilikleri takip eden okulumuz eTwinning okul başvurusunu başarılı bir şekilde tamamlayarak e Twinning okulu olmaya hak kazanmıştır.2023 yılında Avrupa genelinde 4.507 okul eTwinning Okul Etiketi almaya hak kazanmıştır

eTwinning Okulu nedir? eTwinning Okulu Etiketi, eTwinning’in okul politikalarına, etkinliklerine ve mesleki gelişim çalışmalarına entegre edilmesini teşvik eden ve bu konuda başarılı okulların görünürlüğünü artırmayı amaçlayan bir uygulamadır. Bu etiket gerekli şartları sağlayan ve bunu belgelendiren okullara değerlendirme sonunda verilen ve okul düzeyinde geçerli olan bir etikettir. Etiket alındığında iki yıl süre ile geçerli olur ve iki yıl boyunca platformdaki okul sayfasında bu etiketi gösteren bir rozet bulunur. Okul yöneticilerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin eTwinning tarafından desteklenen ilkeleri benimsemesi ve önemini fark etmesi eTwinning Okulu girişiminin başlatılmasındaki amaçlardan biridir. Öğretmenlerin okuldaki eğitim öğretim süreçlerini zenginleştirmek amacıyla güçlü yönlerini birleştirmeleri, diğer öğretmenlerle iş birliği yapmaları önemlidir. eTwinning Okulu girişiminde de bu okulların bu yönlerden güçlendirilmesi, diğer okullara örnek olmaları amaçlanmaktadır. eTwinning Okulu misyonundaki ilkeler öğrencilerin daha iyi insanlar, daha iyi vatandaşlar olmalarını, daha iyi öğrenmelerini sağlayacak şekilde eğitim ortamlarının ve süreçlerinin düzenlenmesini gerektirir. eTwinning Okulu Etiketi başvuruları ilk olarak 2017 yılında yapılmıştır ve her yıl amaç, kapsam ve başvuru süreci geliştirilerek devam etmektedir.

eTwinning Okulları, kendi topluluklarında öncü ve itici güçler olarak, genellikle okulun gelişimi için daha fazla fırsat arayan Avrupa düzeyinde tanınan liderlerdir.

eTwinning Okulları, ortak liderlik taahhüdünde bulunmuşlardır.

eTwinning Okulları; işbirliğine, paylaşmaya ve ekip çalışmasına güçlü bir bağlılık sergilerler.

eTwinning Okullarındaki öğrenciler, değişimin temsilcileridir.

eTwinning Okulları, diğer okullar için model teşkil ederler.

eTwinning Okulları, kapsayıcı ve yenilikçi öğrenme kurumlarıdır.

           Bu başarıda okulumuz eTwinning projelerini başarılı bir şekilde yürütüp eTwinning okulu kriterlerini yerine getirerek bu değerli ödülü okulumuza kazandıran okulumuz öğretmenleri Burcu Güven, Hilal Terzibaş, Nurhan Topaloğlu, Serpil Kara, Bulut Atılgan, Ayşe Adıgüzel, Nihal Nas ve proje çalışmalarındaki üstün başarıları ile sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.     

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bahçelievler Şehitler İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)