E Twinning " Be My Shadow " (Gölgem Ol) Projesi

BİRLİKTE ÖĞRENİYOR VE SOSYAL BECERİLER GELİŞTİRİYORLAR

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen e Twinning " Be My Shadow " (Gölgem Ol) projesi devam ediyor.

Okulumuzda Rehber Öğretmen olarak görev yapmakta olan Şenel ÇAMDEVİREN’in ortak olduğu  e twinning projesi; Litvanya, Polonya, Romanya, Portekiz olmak üzere beş farklı ülkedeki öğretmen ve öğrencilerle birlikte yürütülmektedir.

Günümüzde özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerin eğitimlerinde uzmanlık ve özel planlamanın önemli olduğu görüşü devam etse de, onların normal gelişim gösteren akranlarıyla beraber bir eğitim ortamında eğitim almaları daha fazla kabul görmeye başlamıştır. Özel gereksinimli çocuklar, normal gelişim gösteren çocuklarla aynı ortamda bulunduklarında moral kazanmakta ve akranlarından pek çok davranışı öğrenebilmektedirler.   Be My Shadow  (Gölgem Ol) projesi ile öğrencilerimiz öğretimsel etkinlik yaparken hem birbirlerinin öğrenmelerine yardımcı oluyorlar, hem de sosyal etkileşim durumundan en yüksek düzeyde yararlanıyorlar.

 Be My Shadow  (Gölgem Ol) Projesinin sadece kaynaştırma ve özel gereksinimli öğrencilerimize değil aynı zamanda normal gelişim gösteren öğrencilerimize de bireysel farklılıklara saygı duyma, bir arada çalışma, yardımlaşma, etkili iletişim ve sosyal beceriler geliştirme konularında katkıları olmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Adapazarı 21 Haziran İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)