E - Okul, Mebbis, Eba Uygulamaları İle İlgili Öğretmenlerimiz Bilgilendirildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce belirlenen İmam Hatip Okulları Vizyon Belgesi çerçevesinde oluşturulan Kalite Takip Sistemi Eylem Planı doğrultusunda "Aralık-Ocak Ayı Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı" ile ilgili "e-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları" planlanan faaliyetle ilgili Müdür Yardımcımız Abdurrahim KAYA koordinatörlüğünde öğretmenlerimizle konuyla ilgili konuşuldu.

       E-Okula ilk giriş esnasında istenenlerin doğru şekilde girilmesiyle ana sayfaya ulaşım sağlanmaktadır. Türkiye'de Örgün Eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullandığı sistem olduğu Ayrıca Sınav ve proje bilgileri, not bilgileri, ders programına anlık ulaşım sağlıyor. Aynı zamanda devamsızlık bilgileri, nakil işlemleri, yerleştirme ve okul duyurularını öğrenebiliyor. Öğrencilerinin okuduğu kitapların bilgilerini de sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmekteler. İfade edilen bilgilerin bazıları okul şifresi ile sağlandığı belirtildi. Bunun yanında ayrıca;

·         Karne bilgisi, başarı bilgisi, haftalık ders programlarını,

·         Aldığı dersler, derslerine giren öğretmenleri,

·         Sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları,

·         Şube ortalaması ve daha pek çok eğitim durumu bilgisinin güncel haline

·         E-Okul sistemi üzerinden kolaylıkla ulaşabileceği belirtildi.

       EBA giriş işlemleri, EBA öğrenci, EBA öğretmen modüllerinin hakkında bilgi verildi. Ayrıca EBA uygulamalar kapsamında öğrenci, öğretmen ve herkese yönelik uygulamalar yapılmakta olduğu belirtildi. Özellikle pandemi döneminde EBA'nın öneminin daha çok artığını uzaktan yapılan canlı derslerin nasıl oluşturulduğu ile ilgili öğretmenlerimize ayrıntılı bilgi verilmiştir.

       Mebbis'in içeriği var olan içerikler hakkında bilgiler verildi. Verilen bilgilerden bazıları;

      Aday performans değerlendirme, Başvuru işlemleri, BİLSEM işlemleri modülü, BİLSEM Sözlü sınav modülü, E-Rehberlik modülü, Hizmet içi eğitim modülü vb. hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. https://mebbis.meb.gov.tr/ linkinde rahat bir şekilde ulaşıla bilmenin mümkün olduğu söylendi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Dargeçit Sümer İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)