E - Güvenlik Politikamız

GÖREME ORTAOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI

Günümüzde hayatımızın bir parçası olarak sürekli teknoloji ile yaşıyoruz.Özellikle yaşanan pandemi süreci dolayısıyla öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz uzaktan eğitim yolu ile teknolojiyi daha çok kullanmaya başladı.Bu sebeple okul idarecilerimiz,öğretmenlerimiz.öğrencilerimiz ve velilerimizin de görüşleri alınarak okulumuz için bir e-güvenlik politikası oluşturduk.Bu politikanın amaçları;

  • Okulumuzun tüm üyelerinin hem okulda hem de evlerinde çevrimiçi ortamda güvenliklerini sağlamak,
  • Teknolojinin potansiyel riskleri ile ilgili farkındalık yaratmak,
  • Okulumuzda gerçekleştirilen eTwinning faaliyetlerinde tüm üyelerin interneti güvenli bir şekilde kullanarak etkin katılımını sağlamaktır.

OKULUMUZDA CEP TELEFONU KULLANIMI

Sene başı öğretmenler kurul toplantısında cep telefonu kullanımı konusu görüşülmüştür.Cep telefonun okul içerisinde öğretmenler tarafından pedogojik amaçla kullanılması ve ders saatleri içerisinde acil durumlar dışında kullanılmaması kararı alınmıştır.Öğrencilerin ise okula cep telefonlarını mecburi getirmeleri dışında (okul çıkışlarında veli ile haberleşme gibi) okula getirmemeleri eğer getirirlerse kapalı bir şekilde idareye teslim etmeleri kararı alınmıştır.Aynı zamanda okulda yürütülecek eTwinning faaliyetleri kapsamında öğrenciler proje koordinatörü kontrolünde kişisel cep telefonu,tablet ya da bilgisayarlarını okula getirebilir ve kullanabilirler.

OKULUMUZDA FOTOĞRAF YA DA VİDEO ÇEKİMİ VE YAYINLANMASI

Okul kayıt döneminde her öğrenci velisi izin belgesi imzalar. Bu izin belgesinde öğrenci fotoğraflarının okul resmî web sitesi, okul dergisi, gazete, eTwinning portalı vb. okul tanıtımlarında veli, çocuğunun sınıf resimlerinin paylaşılmasına (e güvenliğin sağlanması için) kullanılmasına izin verir. Okul idaresi tarafından görevli kılınanlar haricindeki kişiler tarafından ve öğrenci velilerinin bilmek istedikleri etkinlik ve programlar dışındaki zamanlarda, okul ve okul bahçesi sınırları içerisinde fotoğraf ve video çekimi yapılamaz. Bu yasak, bir öğrencinin diğer bir öğrencinin fotoğraf ve videosunu çekmek istemesi durumunda da geçerlidir. Okul idaresi tarafından görevlendirilen kişilerin çektiği fotoğraf ve videolar ancak okulun resmî web adresinde ve sanal ortamlarında, ilgili öğrenci velisinin talep ve yazılı onayı ile yayınlanabilir. Öğrencisi için onay vermeyen velinin öğrencisi ile ilgili fotoğraf ve videolar yayınlanmaz. Velisi tarafından fotoğraf ve video görüntülerinin çekilip yayınlanmasına onay verilmeyen öğrencilerin, çekim esnasında psikolojik baskı yaşamaması için tedbirler alınır. Okul görevlileri tarafından yayınlanan resim ve videolarda öğrencilerin kişisel bilgilerine kesinlikle yer verilmez.

 

 

 

OKULUMUZDA E-GÜVENLİK MÜFREDATI

Okulumuzda e-güvenlik konusu çeşitli derslerin yıllık planlarına eklenerek öğrencilerin bu konuda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi esas alınmıştır.

OKULUMUZDA E-GÜVENLİK İLE İLGİLİ VELİ BİLGİLENDİRİLMESİ

Okulumuzda düzenli aralıklarla velilerimiz güvenli internet kullanımı ile ilgili bilgilendirilmektedir.Veli toplantıları yoluyla velilerimize broşürler dağıtılmakta aynı zamanda okulumuzda oluşturduğumuz e-güvenlik panosunu incelemeleri sağlanmaktadır.

OKULUMUZDA E-GÜVENLİKLE İLGİLİ PERSONELİN BİLGİLENDİRİLMESİ

Okulumuzda düzenli aralıklarla okul personelimize eTwinning koordinatörümüz tarafından seminerler verilmektedir.

OKULUMUZDA E-GÜVENLİKLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİ

Okulumuzda öğrencilerimize derslerde güvenli internet kullanımı ile ilgili çeşitli kısa filmler,videolar izlettirilerek farkındalık yaratılmakta aynı zamanda e-güvenlik panosu hazırlanırken aktif katılımları sağlanarak bilgilendirilmesi sağlanmaktadır.

Okulumuz aynı zamanda e-güvenlik konusunda titizlikle çalışmalarını yürüterek "e-SAFETY BRONZ LABEL" etiketini almaya hak kazanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Merkez Göreme Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)