Düziçi Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticilerinden 100. Yılda 100 Kişi İle Zeybek Gösterisi



İlçemizde Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi, Düziçin'de de coşkuyla kutlandı. Törene Kaymakamımız Tugay İlhan,Belediye Başkanı Alper Öner, Cumhuriyet Başsavcısı Berkan Deregözü, Yüksek Okul müdürü Selim Serhan Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Çakmakcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Avlamaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, kamu kurum ve kuruluşları ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Şehitlerimizin aileleri ile Gazilerimiz ve yakınları, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Kutlama töreni, Kaymakamımız Turgay İlhan'ın Kaymakamlıkta tebrikleri kabulü ile başladı.

Tebrikatın kabulünün ardından İlçemiz Stadyumunda devam eden törende, Kaymakamımız Turgay İlhan, Belediye Başkanı Alper Öner halkımızın bayramını kutladılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okundu.

Törenin devamında konuşan Kaymakamımız Turgay İlhan, " Belediye Başkanım, Cumhuriyet Başsavcım, protokolün saygıdeğer üyeleri, kıymetli daire amirlerim, kıymetli öğretmenler, ilçemizin ve geleceğimizin teminatı genç kardeşlerim, değerli misafirler, çok kıymetli Düziçililer hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. Yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.

Milletçe birlik ve beraberliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, devletimizin var olması için, güçlü olması için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle haykıracağız. Geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek halinde, tek vücut olarak, tek bayrak, tek millet, tek vatan diyerek, bunlardan zerre taviz vermeden, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakacağız.

Bu aziz millet binlerce yıllık tarihinden miras aldığı merhamet, adalet ve hoşgörü kültürünün en büyük varisi olduğunu, yerli ve milli değerlerimizin, örf ve adetlerimizin özenle yaşatıldığını ve nesilden nesile aktarmanın ne denli önemli olduğunu bugün birkez daha tüm dünyaya göstermiştir. Yerel ve evrensel değerleri en iyi şekilde birleştiren bu asil millet en zor zamanda bile dünya milletler ve devletler sisteminde her zaman en baştaki yerini almıştır.

Daha çok yakın bir zamanda, 15 temmuz gecesi yaşadıklarımız bizi biz yapan değerlerin hala dipdiri olduğunu dost düşman herkese göstermiştir. 15 temmuzda millet devlet el ele fetö terör örgütünün darbe girişimini bastırmış milletimiz devletine, iradesine, egemenliğine, demokrasisine sahip çıkmıştır.

Bizler farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran, büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Biz devletin yaşamasını insanının yaşamasına bağlayan, “insanı yaşat ki devlet de yaşasın” diyen bir kültürün varisleriyiz.

Dahası, en zor şartlara ve bütün imkânsızlıklara rağmen, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü istiklal mücadelesini acı hatıralarla dolu 1910 balkan savaşlarından, 1922’ye kadar onca yokluğa, kıtlığa ve imkânsızlığa rağmen, bitmeyen azmiyle, tükenmeyen ümidiyle ve kalbindeki imanıyla zaferle sonuçlandıran bir milletiz.

19 mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün riyasetinde, önderliğinde yakılan gür ateş her daim yanacaktır.

Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak, bölgesine istikrar ve refah ihraç eden ve bölgesindeki mazlum milletlerin sığınacağı bir liman ülke haline gelmiştir.

Bizi müreffeh ve aydınlık geleceğimize taşıyan bu coşkuyla, ülkemizin ve Düziçili hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, erzurum kongresinin, amasya kongresinin, sivas kongresinin, temsilciler meclisinin ve kahraman, mücahid ve muzaffer 1.TBMM üyelerinin de olmak üzere,İstiklal mücadelemizin bütün isimsiz kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” Dedi.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Osmaniye Düziçi Düziçi Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)