“dünyamızı Koruyalım:yeşil Gelecek” Konulu Resim Yarışması

 

YARIŞMANIN ADI: “DÜNYAMIZI KORUYALIM:YEŞİL GELECEK” Konulu ResimYarışması

 

YARIŞMANIN AMACI-KONUSU

MADDE-1(1) Doğayı korumanın önemi ve iklim değişikliğinin olumsuz etkileri hakkında farkındalık oluşturup, bilinç düzeyi geliştirip istikrarlı bir şekilde yaygınlaşması hedeflenmektedir.

 

YARIŞMAYA KATILIM  (Hedef Gruplar)

MADDE-2(1) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların 2. , 3. ve 4. Sınıfında kayıtlı öğrenciler gönüllülük esasına göre katılabilir.

 

YARIŞMA ESASLARI

MADDE-3(1) Yarışma esasları aşağıdaki şekildedir.

a)   -Yarışma, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarına, uluslararası sözleşmelere, politika belgelerine, 24.3.2016 tarihli ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 20.6.2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği başta olmak üzere yürürlükte olan mevzuata uygun olarak yapılacaktır.

b)     -Yarışmada kurum, kuruluş, firma, marka ve kişi reklamını veya tanıtımını ön plana çıkaracak ifade ve öğeler bulunmamaktadır.

c)     - Yarışma ticari amaç güdülmeden ve katılımcılardan ücret talep edilmeden sadece Sosyal Etkinlik amacıyla düzenlenecektir.

d)     -Yarışmaya katılım, gönüllülük esasına göre yapılacaktır. Engelli öğrencilerin katılımı teşvik edilmeli, bu öğrencilerimize uygun ortam, zaman ve araç-gereç imkânı sağlanmalıdır.

e)     - Yarışmanın hiçbir ticari amacı yoktur ve yarışmaya katılan eserler ticari amaç için kullanılamaz.

f)       - Kişisel bilgiler açık rıza onayında belirtilen hususların dışında kullanılmayacak, 3.kişilerle paylaşılmayacak ve yarışma bitiminde resen silinecektir.

 

YARIŞMAYA GÖNDERİLECEK ESERLERDE ARANACAK ŞARTLAR

MADDE-4 (1)Yarışmaya katılacak eserlerde aşağıdaki şartlar aranır.

a       -  Her türlü resim tekniği ve boya malzemesi kullanmak serbesttir. (Sulu boya, pastel boya, yağlı boya, kuru boya, guaj vb.)

b)     - Resimler daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yer almamış olması gerekir.

c)     -  Öğrenciler yarışmaya bir (1) eserle ve yarışmayla ilgili muvafakat belgelerini velilerine imzalatarak yarışmaya katılabilirler.

d)     - Resmin herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve resme yapıştırılmış resimler yer alamaz.

e)    -  Resimler mukavva karton arasında gönderilir.

f)      -  Resimlerin ön yüzüne herhangi bir bilgi yazılamaz, arka sayfası bilgi notu dışında kullanılamaz.

g)    -   Eserler özgün olmalıdır, içerik üretirken alıntı ya da kopyalama yapılmamalıdır.

h)     -  Yarışmaya gönderilecek resimler 35x50 cm ölçülerindeki resim kâğıdına yapılır.

i)       -  Yarışmaya gönderilecek eserin arka sayfasının sol üst köşesine öğrenci adı soyadı, ilgili kişi telefonu ve okul bilgilerini içeren bilgi notu yazılır.

 

(2) Belirtilen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

ESERLERİN GÖNDERİLECEGİ ADRES VE ŞEKLİ

MADDE 5 (1) Eserlerin gönderileceği adres ve şekli aşağıdaki gibidir.

1-  1- Öğrencilerin yapmış oldukları resimler;        Huzurevleri Mah. 77223 sk. Çukurova/ADANA    01360 Çukurova/Adana  adresine en geç 05/04/2024 tarihine kadar ulaşacak şekilde posta yoluyla gönderilecektir. Bu tarihten sonra gelen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

2-   2- Yarışmaya katılacak eser sahiplilerinin velileri ya da danışman öğretmenleri tarafından başvuru formu ile birlikte, Ek-1 Veli İzin Dilekçesi, Ek-2 Sosyal Medya İzin Belgesi, Ek-3 Açık Rıza Onayı, Ek-4 Aydınlatma metni imzalanarak eser ile birlikte yarışma takviminde belirtilen tarihler arasında gönderilecektir.

 

YARIŞMANIN BEKLENEN SONUÇLARIVE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ

MADDE-6 (1) Çıktılar ve sürdürülebilirlik aşağıdaki şekildedir.

a)    - Engelli veya engeli olmayan tüm çocukların çevre dostu bir yaşam tarzının önemini kavramasını sağlayarak onları dünyamızın güzelliklerini ve zenginliklerini korumak için sorumluluk almaya teşvik etmek. Bu bağlamda çevre bilincinin  istikrarlı bir şekilde yaygınlaşması hedeflenmektedir. Bu proje öğrencilerin hem resim yapma becerilerini hem de çevre bilincini geliştirmelerini sağlayacaktır. İlkokul öğrencilerinin iklim değişikliğine karşı duyarlı ve aktif bireyler olmalarına katkıda bulunacak bir projedir.

b)  -Yarışma ile ilgili beklenen sonuçlar geçekleştiğinde 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde ilkokullardaki bütün öğrencilerin katılımı sağlanacaktır. Yarışma tamamlandıktan sonra ilgili etkinlik raporu hazırlanarak https://meb.ai/rrp56 bağlantısında yer alan formata uygun olarak doldurulduktan sonra tegm_kultureletkinlikler@meb.gov.tr mail adresine gönderilecektir.

 

 

TELİF HAKLARI

MADDE-7 (1) Kenan Çetinel İlkokulu Müdürlüğü, yarışmaya katılan sergilemeye değer bulunan eserleri kendi bünyesinde ya da bağlı bulunduğu il, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yürüttüğü etkinliklerde fiziki olarak sergileme, sanal sergi oluşturarak okul web sitesi ve sosyal hesaplarında yayımlama hakkına sahiptir.

(2) Yarışmaya katılan eserler talep edilmesi halinde karşı ödemeli olarak sahibine geri gönderilir.

(3) Eser sahibinin telif hakkı kendisinde saklı kalmak kaydıyla bu şartları kabul etmiş sayılır.

 

YARIŞMA TAKVİMİ

MADDE-8 (1) Yarışma takvimi aşağıdaki çizelgedeki gibidir.

“DÜNYAMIZI KORUYALIM:YEŞİL GELECEK” RESİM YARIŞMASI

FAALİYETİN ADI

TARİHİ

Yarışma duyurusu

23/02/2024

Eserlerin ve eklerinin en son gönderim tarihi

05/04/2024

Değerlendirme kurulu tarafından dereceye giren eserlerin belirlenmesi ve ilanı

05/04/2024-09/04/2024

Sonuçlara itiraz ve değerlendirme

09-12/04/2024

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Çukurova Kenan Çetinel İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)