Dünya İlk Yardım Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Her sene Eylül ayının ikinci cumartesi günü kutlanan ''Dünya İlk Yardım Günü'nün'' bu yılki teması ''Yaşam Boyu İlk Yardım Öğrenin'' şeklinde belirlenmiştir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması için her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü ülkemizde ve tüm dünyada "Dünya İlk Yardım Günü" kutlanmaktadır.

Bu kapsamda okulumuzda da çeşitli etkinliklerle "Dünya İlk Yardım Günü" kutlandı. Okulumuz öğretmenlerinden Selma ÇİFCİ, öğrencilerimize uygulamalı olarak ilk yardım eğitimi verdi. Herhangi bir kaza veya ani hastalık durumunda uygulanması gereken acil müdahale tekniklerini gösteren öğretmenimiz böyle bir durumda alınması gereken önlemleri öğrencilerimize aktardı. Daha sonra ilk yardım hakkında resim çalışması yapan öğrencilerimiz öğrenmelerini pekiştirdiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Hafik Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)