Dünya Havacı Kadınlar Konferansı Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yapıldı

DÜNYA HAVACI KADINLAR KONFERANSI SABİHA GÖKÇEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDE YAPILDI.
7-13 Mart “Havacı Kadınlar Haftası” Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulda yapılan kutlama töreninin açılışını yapan Okul Müdürü Dr. S.Sırrı KABADAYI “ Fransız Baronesse Raymonde de LaROCH’un dünyanın ilk kadın pilot olarak lisanslandırıldığı 8 Mart 1910 gününün 100. Yıldönümünde merkezi Kanada’da bulunan “Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü’nün aldığı kararla 6 yıldan bu yana 8 martı kapsayan hafta “Dünya Havacı Kadınlar Haftası” olarak kutlanmaktadır. Okulumuzda da bu hafta nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledik” dedi.
Kutlama töreninde konuşan Okulun Uçak Bakım Alanı Öğretmeni Gülay FERLİBAŞ” Okulda havacılık sektörüne 100’den fazla uçak bakım teknisyeni yetiştirdiklerini, gelecek yıllarda bu sayının daha da artmasını istediklerini” söyledi. 
“Türk Havacılığında Kadının Yeri ve Önemi” konulu konferansı veren Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhan ŞENGÜR, Türkiye’de ilk uçak yolculuğu yapan kadının 30 Kasım 1913’te Belkıs Şevket Hanım , ilk sivil pilotun 1933 yılında Bedriye Tahir GÖKMEN, ilk asker pilotun 1936’da Sabiha GÖKÇEN olduğunu belirterek kadınların Türk havacılığının gelişmesine katkılarını anlattı. Havacılıkta kadınların her geçen gün tercih edildiğini ve sayılarının arttığını söyledi. 
Okul öğrencileri de Türk havacılığında önemli yeri olan kadın havacıların hayatlarını anlattılar.
Törende konuşan Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tülay GÜNDOĞAN” Kadınların her alanda olduğu gibi havacılıkta da sayılarının artması ve gösterdikleri başarılar geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor” dedi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Tepebaşı Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)