Dünya Fikrî Mülkiyet Günü

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı´nın (WIPO) kurulduğu anlaşmanın yürürlüğe girdiği gün olan 26 Nisan, tüm dünyada Dünya Fikri Mülkiyet Günü olarak kutlanıyor. Her yıl değişik bir tema başlığı ile tüm üye ülkelerde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Fikri Mülkiyet Günü, fikri mülkiyetin önem ve değerini gündeme taşıyor. Dünya Fikri Mülkiyet Günü, temelde fikri ve sınai (sanayi ile ilgili, endüstriyel) mülkiyet haklarının ülkelerin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimindeki etkilerini ortaya koyuyor. Dolayısıyla fikri ve sınai mülkiyet konusunda faaliyet gösteren WIPO ile üye ülkelerdeki ulusal ofislerin rolünü belirtmek bakımından bu günün ayrı bir anlamı var. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı sayesinde, Ürünler kalıyor, düşünürler unutulmuyor.

Her yıl 26 Nisan'da, fikri mülkiyetin (marka, patent ve endüstriyel tasarımlar) önemini gündeme taşımak için yeni bir tema belirleyen Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu'nun (WIPO) bu yıl gündemde tutacağı konu başlığı: "Fikirler ve KOBİ'ler: Fikirlerinizi pazara taşıyın."

Her iş bir fikirle başlar. Her gün dünya çapında faaliyet gösteren milyonlarca KOBİ'nin her biri, birinin zihninde şekillenen ve pazara giren bir fikir ile başladı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bitlis Tatvan Tatvan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)