Dünya Çocuk Hakları Günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Atatürk İlkokulu öğrencileri, Okul Müdürü Fatih DEMET ,Müdür Yardımcısı Nurettin KILIÇ ve öğretmenleriyle birlikte  Ladik Kaymakamı Sayın  Emrah UZUN Bey´i, Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Aykan SANCI Bey´i ,ve Ladik Belediye Başkanı Sayın Selim ÖZBALCI  Bey´i makamında ziyaret ettiler.

Çocukların hakları olduğuna dair farkındalık oluşturmak; gerek çocukları, gerekse büyüklerini çocuk hakları konusunda bilinçlendirmek üzere  ziyaret gerçekleştiren öğrenciler,  günün anlam ve önemini belirten konuşmaları  yaparak, şiirler okudular.

Ziyaret için minik konuklarına teşekkür eden  Kaymakamımız , Belediye Başkanımız  ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz , İslam dininde çocuklara büyük önem verildiğini ifade ederek, “Çocuk, Allah Teâlâ´nın büyük bir nimeti ve ihsânıdır. Her çocuk bir çiçektir. Çocuk masumdur, günahsızdır. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızın vatanına, milletine ve ailesine faydalı birer birey olabilmesi için onları eğitim ve diğer tüm imkanlardan yararlandırmalıyız.” dediler.

Çocuk haklarının evrensel bir kavram olduğunu söyleyen  yetkililer , çocukların ileriye yönelik huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayata atılmalarını sağlamada tüm insanlığın ortak sorumluluğu olduğunu kaydettiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Ladik Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)