Dost Cemal’i Sormaya Geldik!

İlk kez 2013’te Cemal Süreya Derneği tarafından etkin kılınan CEMAL SÜREYA HAFTASI,7-13 Ocak tarihleri arasında tüm Türkiye’de türlü etkinliklerle sürüyor.

İlk kez 2013’te Cemal Süreya Derneği tarafından etkin kılınan CEMAL SÜREYA HAFTASI,7-13 Ocak tarihleri arasında tüm Türkiye’de türlü etkinliklerle sürüyor. Her ilde, Şair Cemal Süreya anılıyor ve bu etkinlikler, derneğe de bildirilip genel bir program içinde basın yayın organlarıyla tüm ülkeye duyuruluyor. Bizler de kendimize durumdan vazife çıkarmayı kıvanç bildik ve Ana.10-A, 11-A, 11-B sınıflarından gönüllü öğrencilerimiz ve okulumuzun “Şiir Kuyusu Grubu” öğrencileriyle bir “Cemal Süreya Köşesi” oluşturduk.

Aramızdan ayrılışının 25. yılında Cemal Süreya´yı anmak ve anlamak için şairin Güz Bitiği, Göçebe, Üvercinka, Sevda Sözleri kitabındaki şiirleri taradık. Amacımız; Süreya´nın kendisine ve başkalarına sorduğu "soruları" saptamak ve bu sorularla “şairin; yaşamı, ilişkileri, olan biteni sorguladığı incelikli bir duygu ve düşünce yolculuğuna çıkmaktı. Bu yüzden de köşemizi şairin sorularıyla ve varlığıyla aydınlattığı bir yol olarak tasarladık. Yolculuğumuz, karanlıkta; ama karanlık değil! Çünkü biliyoruz ki; her soru, bize zihnimizi kullandırtır ve her sorunun yanıtı, aydınlanmanın kendisidir. Hep birlikte şiirli günlere….

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Edirne Merkez Emel - Özgür Subaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)