Dönüşen Ürünler, Üreten Anneler Sergimiz
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen "Dönüşen Ürünler, Üreten Anneler" sergimiz Milli Eğitim Şube Müdürümüz Resul KUL, Halk Eğitim Müdürümüz Feridun Ümran KANDİL, Halk Eğitim Müdür Yardımcımız Erkan TEMUR ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.
Açılış konuşmasında Halk Eğitim Müdürümüz Feridun Ümran KANDİL yaygın eğitim kurslarımızın dünden bugüne kadar süren önemini vurguladı ev hanımlarının meslek edinme ve el becerilerini geliştirmede önemli rol olduğunu söyledi.
Şimal alışveriş merkezinde, "Anneler Günü" kapsamında açılışı yapılan sergide, asırlık bir eve ait pencereden dönüştürülen tablolar, eski güğümler, bakraçlar . eskiye ait eşyalar, eserler, günümüze ait tepsiler, sehpalar, işleme yapılmış yastıklar, bez çantalar, kitap ayraçları, boyama yapılmış tabaklar yer alıyor.
Rize Halk Eğitim Merkezi'nde görevli usta öğreticimiz Emine Kuvvet, ürünleri yapan öğrencilerin daha çok annelerden oluştuğunu söyledi. Annelerimiz 3 aylık kurs süresi zarfında inanılmaz ürünler ortaya çıkardılar. Hem pek çok ürünü geri dönüştürdüler hem de gençlere örnek olması anlamında üretime katkı sağladılar. Tüketmekten ziyade üretmenin ve bu ürettiklerimizi de kullanılır hale getirmenin önemini vurguladılar."
Serginin ismini özellikle "Dönüşen ürünler, üreten anneler" şeklinde belirlediklerini ifade eden Kuvvet, sözlerini şöyle sürdürdü:
Kuvvet, sergilenen ürünlerle Anneler Günü'nde gençlere örnek olmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Gençlerimizi daha çok üretmeye yönlendirmek, öğrencilerimize de bu hedefi göstermek istedik. Sergimiz çok ilgi gördü." dedi. Katılımlarından dolayı tüm ziyaretçilerimize teşekkür etti.
Kuvvet, serginin 14 Mayıs'a kadar açık kalacağını kaydetti.
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.




















