Dönem Sonu Yapılacak İş ve İşlemler
2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM SONU YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER
1.Öğrencilerin yazılı sınavları, uygulamalı sınavları ve performans çalışmaları tam ve eksiksiz yapılacaktır. Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az 2 yazılı, 2 performans puanı alacaktır. Uygulamalı nitelikteki derslerden en az 2 yazılı ve uygulama puanı ortalaması ile değerlendirilecektir.
2. Rapor, izin, hastalık, ölüm gibi hallerde okula gelmeyen öğrenciler mazeretlerine süresi içerisinde belgelendirmeleri hallinde ilgili ders zümresi tarafından ortak mazeret sınavına tabi tutulacaktır. “Üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü devlet hastanelerinde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, kaynaştırma ve özel eğitim gerektirenler ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60 gün olarak uygulanır.” Hükmüne tabi olan öğrenciler dışındaki tüm öğrencilerin yazılı sınav eksiği bulunmamalıdır. “(Ortaöğretim Kur. Yön. 36. Mad.)”
3. Yazılı sınavlar ve diğer değerlendirmeler sonunda başarısını yükseltmek isteyen öğrenciler için dönem sona ermeden her dersten ayrıca ortak bir sınav(Telafi) daha yapılır. Bu sınavlardan alınan puan diğer puanlarla birlikte dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dâhil edilir. Sınava girmek isteyen öğrencilerin yazılı başvurusu alınır(Ortaöğretim Kur. Yön. 47.Mad.). Başvuruda bulunup da sınava katılmayan öğrenciler hakkında 48. Maddenin ilgili fıkra hükümleri uygulanır. Sınıf öğretmenleri dönem sonunda yapılacak Telafi sınavına girmek isteyen öğrencilerden dilekçeleri alacaklar ve ilgili Müdür Yardımcısına teslim edeceklerdir.
4. Sınıf rehber öğretmenleri Telafi sınavına girmek isteyen öğrencilerden en geç 10.01.2018 tarihine kadar dilekçeler alınır ve ilgili müdür yardımcısına işleteceklerdir. 11-12 Ocak 2018 tarihleri arasında da sınavlar yapılacaktır. Sınava girecek öğrenci listeleri Müdür Yardımcılarından alınacaktır. Telafi sınavları yaptıktan sonra ders öğretmenleri notları sisteme girip sınav evraklarını kendileri muhafaza edecektir.
5. Sınıf öğretmenlerimiz sınıflarının Ş.Ö.K. ve veli toplantı tutanaklarını 12.01.2018 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili Md. Yardımcılarına teslim edeceklerdir.
6. Tüm notlar (Yazılı sınav, performans notları uygulama notları ve telafi sınavı ) 15 Ocak 2018 pazartesi mesai bitimine kadar e-Okul’a işlenecektir.
7. Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan veya projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dâhil edilir. Sınav, performans ve proje puanı yerine (G) girmedi/getirmedi yazılacak. Kopya çeken öğrenciler için (K) yazılacak.
8.11 Ocak 2018 Perşembe mesai saati bitimine kadar Sınıf Rehber öğretmenleri Onur belgesi ile ödüllendirilmesini istediği öğrencilerin isimlerini Onur Kurulu Başkanına teslim edilecektir.
9. Onur Kurulu, Kurula gelen öğrencilerin durumlarını görüşerek karara bağlayıp en geç 12 Ocak 2018 Cuma mesai bitimine kadar Okul Müdürlüğüne bildireceklerdir. Onur Kuruluna bildirilen öğrenciler yönetmeliğin hangi maddesine göre teklif edildikleri belirtilecektir.
10.15 Ocak 2018 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar tüm sınıf öğretmenleri tarafından e-okul ortamında öğrencilere ait karnelere görüşler yazılacaktır.
11. 16 Ocak 2018 Salı günü saat 10.00’da e- okul sistemine not girişi kapatılacaktır.
12. Öğretmenlerimiz not fişlerinin çıktılarını ilgili müdür yardımcısından alarak 17 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 12.00’a kadar kontrol ederek imzalayacaktır.
13. Karneler en geç 18 Ocak 2018 Perşembe saat 12.00’a kadar ilgili Müdür Yardımcısından alınarak Sınıf öğretmenleri tarafından imzalanmış olacaktır.
14. Sınıf öğretmenleri Takdir, Teşekkür ve Onur Belgesi alan öğrencilerin belgelerini ilgili Müdür yardımcısından 18 Ocak 2018 Perşembe saat 14.00’a kadar alarak 18 Ocak 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar Okul Müdürünün onayına sunacaktır.
15. Müdür Yardımcıları sorumlu oldukları sınıfların Takdir ve Teşekkür ile ödüllendirilecek öğrenci listelerini en geç 17 Ocak 2018 Çarşamba mesai saati bitimine kadar Okul Müdürüne teslim edeceklerdir.
16. Disiplin Kurulu, Kurula gelen Takdir, Teşekkür ve Onur Belgesi listelerini görüşerek, öğrencilerin belge almalarında bir sakınca olup olmadığı hususunda karar alıp 18 Ocak 2018 Perşembe 12.00 kadar Okul Müdürünün onayına sunacaklardır.
Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.



















