Dönem Sonu Vizyon Belgesi İzleme Raporu

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM  SONU  ÖZKOYUNCU FATIMATÜZZEHRA İMAM HATİP ORTAOKULU

VİZYON BELGESİ İZLEME RAPORU

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 2017-2018 eğitim öğretim yılında bütün imam hatip okullarına getirdiği yeni sistem olan KALİTE TAKİP SİSTEMİ okulumuzda birinci dönem 28 faaliyetin 20 yapılarak tamamlandı. (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak)

EKİM

1-Okul danışma kurulu toplantısı yapılarak İlknur YILMAZ, Muhammed Ali BÜYÜKBAŞ, Hasan GÜRAL öğretmenlerimizle danışma kurulu oluşturulmuştur.

2-Okulumuza Sağlık Bakanlığından yetkililer gelerek öğretmen ve öğrencilerimizi temel ihtiyaçlar, temizlik, ergenlik çağı ve bu dönemdeki psikolojik durum hakkında seminer verildi.

3-Camilerin dinimizdeki yeri ve önemini öğrencilerimize fark ettirmek amacıyla camiye gezi düzenlenerek camiler bilgiler verilmiştir.

4-Okulumuzda öğrencilerimizin dilek ve şikayetlerini daha rahat dile getirmeleri amacıyla okul koridoruna dilek kutusunu konmuştur. Aylık dilek kutusundaki istek ve şikayetler okul idaresi ve öğretmenler tarafından değerlendirilmiştir.

KASIM

1-Okul koridorlarında uygum mekanlara ebru, hat gibi sanatsal  tablolarla asılmıştır.

2-Okullumuzda  Mevlid Kandili (Kutlu Doğum) sebebiyle öğrencilerimiz arkadaşlarına kandil kutuları şeklinde lokum ve şekerler ikram etmişlerdir.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kayseri’de Organize Sanayi Bölgesindeki Cami açılışına ve kandil programına katılmışlardır.

 3-Okullarımızda" Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne-Baba Rolleri Projesi" kapsamında okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından birinci dönem boyunca haftada en az iki öğrencimize aile ziyaretleri yapılmıştır.

4-Okul Branş öğretmenleri tarafından yazılı ve uygulama sınav sonrası öğrencilerimizin durumlarının incelenerek gerekli tedbirler alınmaya çalışılmıştır.

ARALIK

1-Okul Koridoruna Türkçe Öğretmenimiz rehberliğinde  okuma köşeleri oluşturularak haftalık öğrenci takibi yapılmıştır.

2- Okul Öğretmenlerimiz özellikle çalışma konusunda yetersizolan öğrencilerimize koçluk yaparak ders çalışmları ruhsal ve fiziksel gelişimleri takip edilmiştir.

 3-Melikgazi İlçe Müftüsü okulumuzu ziyaret etmiştir. Öğrencilerimizin durumları hakkında bilgi alarak özellikle hafızlık aşamasında öğrencilerimizle tecrübelerini paylaşmıştır.

4-"“Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, yarışması için 5.sınıf öğrencimiz Nur Sena ŞİMŞEK seçilmiştir.

5- Fen Bilgisi Öğretmenimiz başkanlığında okulumuza geri dönüşüm getirilmiş ve öğrencilerimiz tarafından kutulara şekiller çizilerek daha eğlenceli hal almıştır.

 6-Okul idaresi ve öğretmenler tarafından “Beni Ödülle Cezalandırma” kitabının okunmasına karar verilmiştir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Melikgazi Özkoyuncu Fatımatüzzehra İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)