Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yatırım Programları Hakkında 2. Organize Sanayi İşletme Temsilcilerine Seminer Verildi

DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI YATIRIM PROGRAMLARI HAKKINDA 2.ORGANİZE SANAYİ İŞLETME TEMSİLCİLERİNE SEMİNER VERİLDİ.

Hendek Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi olarak, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının 2018 yılı Teklif çağrıları döneminde açmış olduğu ‘’İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’’ na  başvurmak amacıyla; 21.02.2018 tarihinde Bölge  Müdürlüğünüz  Konferans Salonunda Makine ve Metal Teknolojileri sektör  temsilcilerine yönelik proje ortak ve iştirakçı bilgilendirme semineri yapıldı. Bilgilendirmeyi Okul Müdürümüz Yavuz KILIÇ ve Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojileri alan öğretmeni Uğur Akif KOÇAK tarafından yapıldı.

Sayın İlgili,

Okulumuz Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı için açmış olduğu ‘’İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’’ kapsamında bir proje hazırlamak istiyoruz.

Destek programı amaç olarak Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile Sanayii işbirliği çalışmalarının arttırılmasını sağlamaktır. Bu amaca hizmet etmek üzere programın öncelikleri;

  1. 1.    İmalat sanayi ile mesleki eğitim kurumları arasında iş birliğinin geliştirilmesi,
  2. 2.    İmalat sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik mesleki eğitimde eğitici personel ve öğrencilerden oluşan nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi,
  3. 3.    Yenilikçi üretim metotlarına uygun mesleki eğitim altyapısının ve mesleki eğitim modellerinin geliştirilmesidir.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı bu destek programı kapsamında proje hazırlayan okulların ortak olarak Organize Sanayi Bölge Müdürlüklerini göstermelerini istemektedir. Ayrıca projede iştirakçi olarak yer almak üzere proje alanıyla ilgili en az 3 firmanın yer almasını istemektedir. Bu ortak ve iştirakçilerden proje toplam bütçesinin en az %10 miktarında maddi destek sağlamalarını istemektedir. Planlayacağımız projemizin yaklaşık maliyeti 350.000 TL’dir. Proje paydaşlarından 35.000 TL Tutarında maddi katkı vermeleri beklenmektedir.

Program Meslek alanı önceliklerine baktığımız zaman ‘’Kaynakçılık ve Temel Metal Şekillendirme alanları’’ ön plana çıkmaktadır. Bu alan içerisinde hazırlayacağımız proje için işbirliğinde bulunacağımız firmaların taleplerini bekliyoruz.

Projemize ilgi göstermenizi temenni ederek,

Çalışmalarınızda Başarılar Dileriz.

 

Yavuz KILIÇ

Okul Müdürü

Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Hendek Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)