Dögep Ekim Ayı Etkinliği Öğretmenlerimizin Katılımıyla Gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nce hazırlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Gelişim Eylem Planı  (DÖGEP)  kapsamında  Ekim ayı faaliyetleri Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Muammer ÖZKAN ve okul öğretmenlerimizin  katılımı ile uzaktan görüşme yapılarak zoomdan gerçekleştirildi.

        DÖGEP Ekim ayı etkinliği kapsamında Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Muammer ÖZKAN  tarafından öğretmenlerimize Covid-19 sürecinde eğitim-öğretimi etkileyen güncel sorunlar Uzaktan eğitim sürecinde meslektaş dayanışması, ruhsal ve fiziksel sağlığın korunması yönelik sunum yapıldı. Sunumda üniversitelerde yayınlanan  makalelerinden den yararlanılarak  değerlendirme yapıldı. fikir alışverişinde bulunuldu.

       Öğretmenlik mesleğinin vazgeçilmezlerinden olan fedakarlık kavramına vurgu yapılarak öğretmenlerin salgın döneminde yaptığı fedakarlıklardan ve bu fedekarlığın dindeki yeri konusunda ayat ve hadislerden örnekler verilerek çeşitli bilgilendirimeler yapıdı.Meslek dayanışmasına vurgu yapılarak fedakar öğretmenlerin bu dönemde gerçekleştirdği eğitimlerde ne gibi fedakarlıklar yapıldığı ve gelecekte yardımlaşma konusunda neler yapılabileceği konularının üstünde duruldu.

      Ruhsal ve fiziksel sağlığın korunması bağlamında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü hocalarından Doç. Dr. Sedat Işıklının hazırladığı makale ve Dr. Raşit Tükel Tıp Doktoru, Profesör, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıklar üzerinde konuşuldu ve değerlendirmelerde bunulundu.Öğretmen sağlığının korunması, fiziksel ve zihinsel sağlığın korunması için fikir alışverişinde bunulurak çeşitli örnekler verildi tecrübeler paylaşıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Mahmudiye Şehit Nadir Şimşek Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)