Doğanın Matematiği Matematiğin Doğasıdır

Okulumuzdan yeni bir proje daha

Soyut kavramlarla matematiği öğrenmekte zorlanan öğrenciler için; matematiği daha eğlenceli, daha somut, daha basit bir formda öğrenmelerine yardımcı olmak, doğayı anlamlandırmak, doğa olayları ile matematik arasındaki ilişkiyi kavramak, doğada var olan matematik sembol ve terimlerini araştırmak, bulmak ve onları kullanmak üç boyutlu cisim ve şekiller üzerinden matematik kazanımlarını farklı stratejiler kullanarak kazandırmak, bu projenin temel disiplinini oluşturur. Matematiği günlük hayatın içerisinde aramak, günlük yaşamla matematiğin arasındaki var olan bağı kavramak; elde edilen verileri sınıflandırmak, değerlendirmek ve uygulamak bu projenin çıkış noktasıdır.

 

      Proje Kuruculuğu okul öğretmenlerimizden Zehra Pekel tarafından yapılmaktadır.Proje çalışmalarını okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri gerçekleştirecektir.

Proje Ankara (2) , Kocaeli (2),Denizli, Çorum, Mardin  illerinden ve Azerbaycan Ucar'dan (2) bir araya gelen  9 proje ortağı olarak "Doğanın Matematiği, Matemetiğin Doğasıdır" "Nature's Mathematics is the Nature of Mathematics" projemizde, öğrencilerimizin proje hedeflerine yaparak-yaşayarak ulaşabilecekleri öğrenme ortamları oluşturma amaçlanmıştır.

https://youtu.be/AskK6bmM3u8

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Denizli Bozkurt Atatürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)