"Doğanın İzinde Biyıomimikri" Projemiz Tamamlanmıştır

Proje 14-18 kasım 2022 tarihleri arasında yürütülmüştür.Projede etkinlikler 1. Aşama Doğanın İncelenmesi, gözlemlenmesi, anlamlandırılması 2.Aşama: Tasarım-Yaratıcılık Süreci şeklinde iki aşamada gerçekleştirilmiştir.

İklim değişikliğine çözüm önerilerini geliştirmek için doğayı anlamak, doğanın ilkelerini ve işleyişini kullanarak doğanın tasarımlarını taklit etmek, geleceğimiz için sürdürülebilir bir dünya yaratmak açısından önemlidir. 21. yüzyılda sürdürülebilir gelecek tasarlamanın yolu, farklı disiplinleri işbirliğiyle kucaklamaktır.

Proje üstün yetenekli bireylerin doğaya farkındalığı yüksek, doğayı iyi gözlemleyebilen, doğanın stratejisini, işleyişini anlayabilen, doğada var olan mükemmel dizayn ve tasarımı fark edebilen, doğadaki metot ve fonksiyonları öğrenmeye meraklı bireyler olmaları ve bu bilgileri iklim değişikliği sorunlarına çözüm üretmek amacıyla kullanabilen bireyler olarak yetişmesini amaçlamıştır. Bu kapsamda projede doğanın sunduklarını çevrelerindeki sorunları çözmede kullanabilen, günlük yaşam ihtiyaçlarında bu bilgileri kullanarak yaşanan çelişki ve sorunlara çözüm bulan ve bu çözümleri bulurken disiplinler arası entegrasyonu göz önünde bulunduran, bilimsel yaratıcılığı gelişmiş üstün yetenekli bireylerin yetiştirilmesini amaçlanmıştır.

Projede 1 yürütücü ve 3 uzman bulunmaktadır. Yürütücü Hülya Sevim KILINÇ, uzmanlarımız Özlem GÖKTAŞ, Esat AVCI ve Prof. Dr. Bayram COŞTU'dur.  Projede 21 eğitmen Prof. Dr. Hikmet SÜRMELİ, Prof. Dr. Rıza BİNZET,Dr. Öğr. Üyesi Gülsüm GÖK, Dr. Öğr.  Üyesi Ali GÖK, Dr. Öğr. Üyesi Feride ERCAN YALMAN, Öğr. Gör. Dr. Meltem OK, Dr. Asım Mustafa MANTIKÇI, Dr. Leyla AYVERDİ, Öğr. Gör. Arife  Zenginer YILMAZ, Öğretmen Cennet İNCE ERDOĞDU, Öğretmen Emek KOÇAK, Öğretmen Hikmet TUTAYSALGIR, Öğretmen Merve ÇOBAN, Öğretmen Pınar SAĞLAM SAFÖZ, Öğretmen Rabia KILINÇ, Öğretmen Sinem ÖZŞAHİN BÜYÜKAŞIK, Biyolog Muhyettin ŞENTÜRKbulunmaktadır. Ayrıca 5 rehber Semra Sinem ÇALIŞ, Emine Yavuz ÇETİN, İnci Bihter ATABEY, Özgül KAYA, Kubilay YILDIRIM bulunmaktadır. Beş gün boyunca alanında uzman eğitmen, rehberler ve 30 öğrenci ile etkinliklerin uygulama kısmı tamamlamıştır.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Yenişehir Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)