Kaynak:https://alabasimamhatiportaokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÖğrencilerinin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek.
MisyonBizler; idareci, öğretmenler ve okul personelleri, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.
AdresAlabaş Mahallesi Çınar/DİYARBAKIR
İnternet Sitesihttps://alabasimamhatiportaokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriAlabaş Köyü tam tarihi bilinmemekle beraber uzun zamandır iskâna açık bir yerleşim birimidir. Uzun zamandan beri buraya yerleşen köy halkı Karacadağ’ın daha ileriki kesimlerinden buraya gelmişlerdir. Asıl kaynakları ise Bingöl taraflarındaki yerleşim yerlerine dayanır. Kan davaları, ekonomik sebepler v.s etkenler bu halkı buralara getiren en önemli sebeplerdir. Asıl memleketlerinden ayrılmaları birkaç nesil öncesine dayandırılabilir.
Ulaşımİl Merkezine Uzaklık 26 km
İlçe Merkezine Uzaklık: 40 kmUlaşım servis aracıyla sağlanmaktadır.Öğretmenlerimiz İl merkezinden Servisle okula gelmektedir.
Merkezden Uzaklıkİl Merkezine Uzaklık 26 km
İlçe Merkezine Uzaklık: 40 km
Servis BilgisiOkulumuz taşımalı olup 4 köyden taşımalı öğrenci gelmektedir.Öğretmenlerimiz İl merkezinden servisle gelmektedir.
Ders Saatleri08:20-14:30
Yabancı DilİNGİLİZCE
Isınma TürüKalöriferli Isınma
İnternet BağlantısıUydu İnternet (VSAT)
  • Öğretmen Sayısı21
  • Öğrenci Sayısı506
  • Derslik Sayısı8
Kaynak:https://alabasimamhatiportaokulu.meb.k12.tr/21/04/734144/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)