Diploma Telafi Programı ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması

Diploma Telafi Programı ve  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması

Ortaokul mezunu olup kalfalık veya ustalık belgesi  olanlara bildiğiniz gibi meslek lisesi diploması verilmeye 2020/2021 eğitim - öğretim yılında başlandı. En az ortaokul mezunu olup kalfalık veya ustalık belgesi sahibi olanlar kurumumuza başvurarak detaylı bilgi sahibi olabilir... Durumunuz aşağıdaki linkte bulunan diploma telafi programı ders tablosundan hangisine karşılık geliyorsa, her hafta tabloda belirtilen ders ve süre kadar telafi eğitimi alarak 36 haftalık bir süre sonunda mesleki ve teknik anadolu lisesi diploması almaya hak kazanabilirsiniz.

Ustalık belgesi ve aynı zamanda  lise diploması olanlar; gerekli belgeleri hazırlayıp dilekçe ile kurumumuza başvurmaları halinde, ustalık belgesindeki alan / meslek dalından bakanlığımızın belirlemiş olduğu takvime uygun olarak doğrudan mesleki ve teknik anadolu lisesi diploması alabilirler.

Sadece lise diploması olanlar; bir işyerinde istedikleri bir meslek dalında çalışmaya karar verdikten sonra gerekli belgeleri hazırlayıp dilekçe ile kurumumuza başvurmaları halinde, bakanlığımızın belirlemiş olduğu 27 haftalık Ustalık Telafi Eğitimi sonunda  çalıştıkları meslek dalında doğrudan Ustalık Belgesi alabilirler. Çalıştıkları süre zarfında asgari ücretin üçte biri oranında çalıştıkları iş yerlerine devlet katkı payı yatırılacak ayrıca öğrencinin Genel Sağlık Sigortası Primi kurumumuz tarafından ödenecektir.

Not: Diploma Telafi Programı hafta içi mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. Diploma Telafi Programına katılmak isteyenler başvuru dilekçelerini ve gerekli olan belgeleri hazırlamadan önce okulumuza bilgi almak için şahsen başvuru yapabilirler.

 

 

Diploma Telafi Programı Ders Tablosu

Diploma Telafi Programı Ders Muafiyet Tablosu

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yozgat Çekerek Çekerek Mesleki Eğitim Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)