Din Öğretim Genel Müdürlüğü Destekli "Oku - Yorum" Projesini Tamamladık

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "Okuyorum" projesi kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Mart -Haziran 2023 döneminde okulumuzda öğrenim gören öğrenciler arasında okuma alışkanlığının yaygınlaştırılarak geliştirilmesi; öğrencilerimize, Türkçenin doğru, güzel ve etkili kullanma becerisi kazandırmak ve kelime hazinelerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla Öğrencilerimizin, yaşlarına uygun kitapları seçmeleri ve okulumuz kütüphanesine kitap desteği sağlanması, bu kitapları öğretmenleri rehberliğinde okumaları sağlanarak, okuma alışkanlığı kazanmış, kültür birikimi zengin bir toplum haline gelebilmemize katkı sağlanması amacıyla bu proje 4 takım 8 kitapla 3.defa katılarak yürütülmüş ve 16 Haziran 2023 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.

Proje kapsamında okulumuzdaki öğrenciler her gün okulda ve evde ailesi ile kitap okuma etkinliği yaparak hem kendisine hem de ailesine okuma alışkanlığı kazandırarak aileleri ile birlikte kaliteli vakit geçirmiş oldular. Bunun için okul kütüphanesine kitap desteği sağlanarak projeye katılan öğrencilerimizin öğretmenleri rehberliğinde bu kitapları dönüşümlü bir şekilde okuyarak kitap okuma alışkanlığı edinmeleri sağlanmıştır.

Genel müdürlüğümüzün diğer genel müdürlüklerden farklı olarak oluşturduğu muazzam projelerden biri olan OKU-YORUM projesi tablet televizyon ve telefonla daha fazla haşır neşir olan gençlerimizi bir nebze olsun ekrandan kitaplarla arkadaş olmalarını sağlamıştır.

     Projenin ilçemiz ve okulumuz özelindeki yansımalarına geçecek olursak; bulunduğumuz coğrafya Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren emeğin başkenti olarak bilindiği için bu coğrafyadaki insanlar okumaktan ziyade ülkemiz ağır sanayisine hammadde kazandırma telaşesine düşmüş; dededen toruna bu anlayışla yetişmiş işçi sınıfı diye tabir edilen insanımızın çoğunlukta olduğu bir konumdadır. Bu anlayış günümüze kadar gelmiş okumak genelde ikinci plana bırakılmış, bunun yansımalarını da halen hissettiğimiz bir duruma gelmiş durumdayız. Böyle bir durumda gece yatarken yastığının altında kitap ile uyuyan öğrencilerimizin sayısını artırmak için gerekli bütün çalışmalar yapılmakta olup OKU-YORUM projesi de bu bağlamda ciddi bir önem kazanmıştır.

Projemiz genel itibariyle hedefine ulaşmıştır.

.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Kozlu Şehit Yusuf Yelkenci Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)