Din Görevlilerinin Sahip Olması Gereken Ahlaki ve Mesleki Etik Değerler İle İlgili Öğrencilerle Farkındalık Seminerleri Düzenlenmiştir.

Okulumuzun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni tarafından, Din Görevlilerinin sahip olması gereken ahlaki ve mesleki etik değerler ile ilgili öğrencilerle farkındalık seminerleri düzenlenmiştir.

Seminerlerimizde doğruluk konusuna değinilmiştir. Aşağıdaki ayetler üzerine konuşma gerçekleşmiştir.

 

11/112. (Ey Muhammed!) Sana emrolunduğu gibi dosdoğru ol. Sen ve seninle birlikte tövbe edenler, aşırı gitmeyin. Allah yaptıklarınızı görmektedir.

 

46/13. "Rabbimiz Allah'tır" deyip, sonra da dosdoğru olanlara korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir.

 

16/90. Allah, adaletle davranmayı, iyilik yapmayı ve akrabaya bakmayı emreder; çirkin işleri, kötülüğü ve azgınlığı yasaklar. Düşünürsünüz diye Allah size öğüt veriyor.

 

 

33/35. Müslüman erkekler ve Müslüman kadınlar, inanan erkekler ve inanan kadınlar, itaat eden erkekler ve itaat eden kadınlar; doğru sözlü erkekler ve doğru sözlü kadınlar, sabırlı erkekler ve sabırlı kadınlar, gönülden saygılı erkekler ve gönülden saygılı kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, iffetlerini koruyan erkekler ve iffetlerini koruyan kadınlar, Allah'ı çok anan erkekler ve Allah'ı çok anan kadınlar; işte bunlara Allah bağış ve büyük bir ödül hazırlamıştır.

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Gerede Şehit İlhan Sezer İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)